25n
25N
25N

PP critica la falta de resposta del Govern del Rialto a les preguntes de l'oposició de "fa tres setmanes"

PP critica la falta de resposta del Govern del Rialto a les preguntes de l'oposició de "fa tres setmanes"
16/04/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha criticat aquest dijous la falta de resposta del Govern del Rialto, l’executiu local que conformen Compromís i PSPV, “a les preguntes de l’oposició” municipal “realitzades fa tres setmanes”.

Així, la portaveu ‘popular’, María José Catalá, ha considerat “escandalós” que l’executiu municipal “continue negant-se a donar informació als grups de l’oposició” perquè puguen poder fer el seu “treball de fiscalització” a la gestió de govern.

“Les preguntes les vam fer fa més de tres setmanes i havien d’haver estat contestades en el ple ordinari del dia 26 de març. Com a marca el propi reglamente funcionament municipal, havia d’haver-les contestat llavors però no ho va fer”, ha exposat Catalá en un comunicat.

La representant del PP ha assenyalat que el seu grup “va realitzar, com es fa en tots els plens, una sèrie de preguntes que no van ser contestades en aquell moment com legalment hauria d’haver-se fet” i ha precisat que es va plantejar “prop d’una trentena” de qüestions, “algunes d’elles relacionades amb la Covid-19”.

“Hem estat esperant rebre les respostes i així fa més de vint dies que estem sense tindre notícies del govern” local que presideix l’alcalde, Joan Ribó”, ha insistit María José Catalá. “Entenem que quan es va celebrar la sessió plenària havia esclatat la crisi sanitària i hi havia altres prioritats però ja han passat tres setmanes des que vam fer les preguntes i han tingut temps per a donar-nos una resposta”, ha agregat.

Catalá ha comentat que aquest dijous el PP ha remés “un escrit a l’alcalde i el seu govern perquè contesten a les nostres preguntes com així recull el reglament”.

El grup municipal del PP ha remés un escrit tant a l’Alcaldia com la Secretària General de l’Ajuntament de València “on s’adverteix de l’incompliment del govern amb la transparència i la falta d’informació”.

Referent a això, els ‘populars’ indiquen que “l’article 116 CE que regula l’estat d’alarma, i la legislació especial que el desenvolupa en la Llei orgànica 4/1981, d’1 de juny, dels estats d’alarma, excepció i lloc, en absolut faculten a suspendre o dilatar terminis, com s’ha sostingut per escrit per aquest govern municipal, ni, per descomptat, a infringir els mateixos reglaments”.

“Bé al contrari, imposa el normal funcionament de les institucions democràtiques, la qual cosa inclou complir l’obligació de respondre preguntes dins del termini i en la forma escaient, mantenint a més, deliberadament intacta, la responsabilitat per les accions, i omissions, del govern”, ha subratllat el PP.

“SALTAR-SE LA LEGALITAT”

En aquest sentit, aquesta formació ha apuntat en el citat escrit que “és, per tant, claríssimament clar, que l’estat d’alarma no habilita al govern municipal per a saltar-se la legalitat constitucional, ni per a incomplir les seues obligacions reglamentàries”.

Així, María José Catalá ha instat a l’Ajuntament que “no més tard” d’aquest dijous “es reben pels grups municipals les contestacions a les preguntes formulades per al ple de 26 de març, de manera que es puga tindre coneixement del seu contingut en formular les del ple d’aquest mes el termini del qual finalitza aquest divendres a les 12.00 hores”.

“En cas de reincidir en les infraccions de l’ordre constitucional i reglamentari, sobre les quals ja no pot adduir-se ignorància perquè van anar expressament advertides en la nostra nota interior de 7 d’abril, tinguen per anunciada la reserva d’accions que pogueren correspondre’ns, en qualsevol ordre, per a compliment de la legalitat i exigència de responsabilitats per no respectar-la contra tots els qui, tenint l’obligació de respondre o d’advertir de la infracció legal que suposa no contestar dins del termini i en la forma escaient, no ho feren”, han subratllat els edils del PP.

En aquesta línia, han considerat que no respondre a les seues qüestions suposa participar o contribuir “a mantenir, sense rectificar, la vulneració de drets fonamentals que no estan suspesos ni afectats per l’estat d’alarma, com no ho estan, correlativament, els deures normats del govern municipal”.

PROVES A TREBALLADORS MUNICIPALS

D’altra banda, la portaveu ‘popular’ ha demanat de nou al primer edil que es compren test per a diagnosticar Covid-19 amb la finalitat de realitzar proves “als treballadors municipals, especialment, a aquells que estan en la primera línia com a policies, membres de Protecció Civil i personal d’atenció als ciutadans”.

Catalá ha assegurat que altres ciutats d’Espanya ja estan fent-ho com Madrid, Saragossa, Alacant o Marbella, al mateix temps que ha instat a l’alcalde de València a exigir al president de la Generalitat, Ximo Puig, que es realitzen test massius entre la població.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + setze =

Valencia activa
bombers
Valencia activa