25n
25N
25N

El PP veu "vergonyós" que "cada dia hi haja 14 persones més en llistes d'espera quirúrgica"

El PP veu "vergonyós" que "cada dia hi haja 14 persones més en llistes d'espera quirúrgica"
20/11/2019 -

El portaveu de sanitat del PP en Les Corts, José Juan Zaplana, ha qualificat de “vergonyós que amb Ana Barceló cada dia hi haja 14 persones més en llistes d’espera quirúrgica”.

Segons ha dit, la situació des de 2015 en les llistes d’espera quirúrgica “s’ha anat agreujant” però ara estan “davant l’etapa més negra amb 68.561 persones que esperen més de quatre mesos i mig per a ser operades”. “Això no es pot mantenir, no són fredes dades estadístiques sinó persones concretes, amb noms i cognoms”, ha subratllat davant els mitjans.

“Des que governa el PSOE amb Compromís en la Comunitat Valenciana cada dia hi ha set persones més en espera per a una intervenció quirúrgica. Però des que la senyora Barceló és consellera de Sanitat hi ha 14 persones més cada dia esperant una intervenció quirúrgica”, ha assenyalat.

El portaveu ‘popular’ ha apuntat també que segueixen “sense saber en aquests moments les dades de les llistes d’espera de proves diagnòstiques i d’especialistes, només han donat a conéixer les quirúrgiques”, però “hi ha persones que porten una legislatura sencera des que el seu metge de capçalera li diu que ha de començar a fer-se proves fins que són intervingudes”.

“El nombre de persones que estan més de 180 dies, sis mesos en llistes d’espera, ha crescut l’últim any 5.000 persones. És una falta de gestió total i absoluta, amb una consellera desbordada incapaç de solucionar els problemes de salut dels valencians i un projecte esgotat. Ja no saben què fer”, ha agregat.

Al seu judici, “el nou pla de xoc contra les llistes d’espera que anuncia la consellera Barceló sona de broma perquè incrementa l’aportació de recursos per a la privada”.

“Després que l’esquerra en aquesta Comunitat s’haja afartat de dir que no calia permetre que les empreses feren negoci amb la nostra salut veiem que, any a any, es va derivant més diners a la privada. Ara en els pressupostos per a 2020 el Consell destinarà més de 35 milions d’euros al fet que la privada solucione problemes que Puig, Oltra i Barceló són incapaços. Cap posa portes a les llistes d’espera, l’única porta és la derivació a la privada, en la pública els recursos són cada vegada menys”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 6 =