25n
25N
25N

El PP proposa la reducció d'alts càrrecs en el Govern del Rialto i rebaixar taxes i impostos en 2021

El PP proposa la reducció d'alts càrrecs en el Govern del Rialto i rebaixar taxes i impostos en 2021
22/05/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha proposat una reducció d’alts càrrecs de l’equip de govern de la ciutat, el conegut com Govern del Rialto i conformat per Compromís i PSPV, així com rebaixar taxes i impostos per a 2021, segons ha informat el grup municipal ‘popular’ en un comunicat. Aquestes iniciatives es plantejaran en mocions al ple.

Els ‘populars’ han presentat tres mocions perquè siguen debatudes en la sessió plenària ordinària d’abril que el consistori celebrarà el pròxim 28 de maig. En una de les seues iniciatives, el PP planteja també mesurades per a combatre la crisi sanitària de la Covid-19, ha destacat la formació.

Pel que respecta a la reducció de càrrecs que demana en l’executiu local, el PP ha assenyalat que “des que governa –l’alcalde, Joan– Ribó (Compromís) i el PSOE –soci de govern en el Rialto– a l’Ajuntament de València han augmentat fins a 35, enfront dels 17 que tenia el PP, amb sous de mitjana de 65.000 euros anuals”.

“Des que va arribar a l’alcaldia Ribó s’han duplicat els alts càrrecs, mentre s’ha reduït les plantilles de Policia Local i Bombers”, ha censurat la portaveu del PP, María José Catalá.

Així, ha assenyalat que “en la situació actual de crisi sanitària, amb centenars de milers de valencians afectats per la paralització de l’economia provocada per l’estat d’alarma i amb la necessitat ineludible que les administracions públiques prioritzen al màxim tots els seus recursos en ajudes socials i a dinamitzar l’economia, no podem permetre’ns que l’Ajuntament haja duplicat els alts càrrecs designats a dit per Ribó i el PSPV”.

D’altra banda, Catalá ha destacat que entre les mesures que el seu grup plantejarà al ple “està la compra de test i màscares, la reducció de despeses supèrflues” i “rebaixar els impostos i taxes per a 2021”. Igualment, ha apuntat que entre les seues iniciatives es troba també la de demanar al ple que “l’Ajuntament inste al Govern d’Espanya perquè no es quede amb els estalvis de més de 60 milions d’euros” d’aquesta administració local “i que es permeta invertir-los en mesures per a mitigar els efectes de la Covid-19”.

María José Catalá ha exposat també que els ‘populars’ defensaran en la sessió plenària d’abril que el consistori “adopte les mesures necessàries per a comprar màscares i proves diagnòstiques” de la Covid-19 “per a garantir la realització massiva de proves a tots els veïns de València i procedir a la realització de proves diagnòstiques a tots els servidors públics”.

Catalá ha demanat màscares i test, especialment, per a les persones amb menys recursos. El PP ha apuntat que aquests productes, “per a una família amb dos fills, pot suposar un cost de més de 100 aquests al mes”.

En aquesta línia, ha agregat que la moció del PP insisteix en la petició d’aquest partit de “proposar que es reoriente part dels imports del Fons de Contingència, els Fons Europeus que rep l’Ajuntament, el romanent de tresoreria, entre altres”, per a “l’adquisició de proves diagnòstiques Covid-19 i màscares”.

NOVES ORDENANCES FISCALS

“Els regidors populars reclamarem de nou una reducció d’impostos i taxes. Per això, proposarem aconseguir un acord perquè s’inicie immediatament l’elaboració d’unes noves ordenances fiscals per a l’exercici 2021, avançar la seua aprovació abans d’agost i aplicar, en aquestes noves ordenances, una rebaixa dels impostos i taxes municipals”, ha agregat Catalá respecte a les propostes que plantejarà el seu grup.

Així mateix, reclamarà “un pla de bonificacions i incentius fiscals per al sector econòmic amb l’objectiu de crear ocupació”. El PP defensarà “adoptar les mesures necessàries per a realitzar ajustos de despeses no productives i reduir el nombre de càrrecs directius en el govern municipal i en el sector públic local”, així com “eliminar despeses supèrflues, de manera que puguen destinar-se més recursos a qüestions prioritàries com a ajudes a sectors productius i als més desfavorits per la situació generada per la Covid-19”.

María José Catalá ha exposat “la importància que té en la situació actual provocada per la pandèmia que l’Ajuntament pose en marxa recursos destinats a l’adaptació d’establiments i infraestructures, a l’adquisició de material i equipament per a la desinfecció i prevenció sanitària d’empreses i elements de l’escena urbana de la ciutat”.

“INVERSIONS NECESSÀRIES”

Els ‘populars’ reclamaran, igualment, “impulsar i mostrar el suport i suport a inversions i infraestructures necessàries com l’ampliació del port de València o el túnel passant, entre altres, per a impulsar la creació d’ocupació a la ciutat i millorar la seua connectivitat i competitivitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 7 =

caixaontinyent
paterna