25n
25N
25N

El PP critica que Ribó "oculta" una carta d'Oltra sobre les reivindicacions dels veïns de Penya-roja

El PP critica que Ribó "oculta" una carta d'Oltra sobre les reivindicacions dels veïns de Penya-roja
21/04/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha criticat aquest dimarts que l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, “oculta” una carta remesa a Alcaldia per la vicepresidenta de la Generalitrat, Mónica Oltra, sobre la postura de l’administració autonòmica respecte a “les reivindicacions dels veïns del barri de Penya-Roja, que s’oposen a què es destine la parcel·la dotacional de la seua zona a la construcció d’habitatges”.

El grup municipal ‘popular’ ha assenyalat, en un comunicat, que Oltra, membre de Compromís com Ribó, “es va reunir amb els representants dels veïns i els va indicar per carta que havia traslladat les conclusions a l’alcalde de València”.

Així mateix, ha indicat que la regidora del PP María José Ferrer San va reclamar el passat 15 d’abril la carta i ha censurat que “l’única contestació rebuda ha sigut un resum incomplet”. “Això és una aixecada de camisa i un menyspreu constant del govern municipal –Compromís i PSPV– a les regles de funcionament democràtic”, ha afirmat l’edil.

“És Oltra la que remet als veïns aqueixa carta i volem saber si els dóna suport o no en les seues reivindicacions i quina és la postura del Consell en aquest assumpte”, ha agregat Ferrer San Segundo, alhora que ha insistit a sol·licitar el document remés a Alcaldia “per a conéixer amb exactitud el seu contingut”.

“Els resums ja ens els fem nosaltres però el document no el poden amagar”, ha subratllat la representant del grup municipal ‘popular’, que ha lamentat “l’obstrucció, una vegada més, del govern municipal” a “la labor d’oposició del PP”.

“Ja n’hi ha prou d’opacitat en la informació de l’Ajuntament. Trenca les regles de transparència a l’oposició i és una falta de respecte als veïns d’aquest barri de la ciutat, ocultant la postura de la vicepresidenta del Consell sobre el conflicte en Penya-Roja”, ha agregat.

El PP ha exposat que “la plataforma de veïns de Penya-Roja es va reunir amb la vicepresidenta del Consell per a exposar-li la situació i oposar-se a la mesura aprovada pel govern” municipal de la capital valenciana “de canviar la qualificació d’una parcel·la dotacional on es podrien construir zones verdes, col·legis o instal·lacions sanitàries, per a continuar construint edificis en una zona ja saturada com és Penya-Roja i avinguda de França”.

Els ‘populars’ han destacat que els veïns d’aquest entorn “volen que es continue mantenint la parcel·la com a ús dotacional” i han assegurat que compten “amb el suport” del PP en el consistori, alhora que han recordat que en el ple municipal es van oposar “al canvi de qualificació dels terrenys”.

“Malgrat això, Ribó i el PSPV han seguit avant amb la construcció d’habitatges, encara que ara serà la Generalitat valenciana qui tinga l’última paraula perquè ha de passar la seua aprovació per la Conselleria” de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha agregat el PP.

“A temps DE REVOCAR” LA DECISIÓ

Referent a això, María José Ferrer San Segundo ha considerat que l’executiu local “encara” està “a temps de revocar aquesta decisió arbitrària i no mantenir-la en contra de la voluntat dels veïns” perquè “l’Ajuntament disposa d’altres espais lliures als quals seria possible traslladar l’edificabilitat de la Tabacalera sense eliminar sòl escolar i zones verdes”.

Ferrer San Segundo ha demanat a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, “la que finalment haurà d’aprovar la modificació puntual del PGOU de Tabacalera”, que “siga més sensible que Ribó i els socialistes municipals amb la demanda dels veïns i mantinga aquest sòl públic com a dotacional, educacional i jardí”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =

museo prehistoria