25n
25N
25N

PP critica que les ajudes municipals de material escolar 2019-2020 no han arribat i reclama evitar retards

PP critica que les ajudes municipals de material escolar 2019-2020 no han arribat i reclama evitar retards
20/07/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha criticat aquest dilluns que el consistori “no ha concedit encara” les ajudes de material escolar per al curs 2019-2020 i ha demanat que s’eviten retards d’aquest tipus.

Referent a això, la regidora ‘popular’ Julia Climent ha anunciat que presentarà una moció en la comissió municipal de Cultura i Educació, prevista per a dijous que ve, amb la finalitat que “l’Ajuntament es comprometa a concedir les ajudes de material escolar en els primer mesos de l’inici del curs escolar”.

Climent ha assenyalat que d’aquesta manera es pretén “evitar els retards que s’han produït enguany, en el qual les ajudes encara no han arribat a les famílies i persones beneficiàries”.

El grup municipal del PP ha indicat que aquestes ajudes no podien superar els 100 euros per alumne de segon cicle d’Educació Infantil i ha apuntat que per al curs 2019-2020 estaven dotades de 370.000 euros, el temps que ha comentat que durant el mes de juliol es procedirà a la resolució de la convocatòria i a la publicació dels llistats definitius.

“Des del grup municipal ‘popular’ som conscients de les especials circumstàncies, provocades per la Covid-19, que han marcat l’últim tram del present curs però considerem que el termini de concessió d’aquestes ajudes s’ha demorat massa” i que “hauria de reduir-se en futures convocatòries”, ha plantejat l’edil.

En aquesta línia, ha destacat que les famílies han de “comptar amb aquesta ajuda en el primer quadrimestre del curs” i ha manifestat així “la necessitat, en el context actual provocat per la Covid-19, d’agilitar les ajudes socials.

“El curs que ara finalitza s’ha vist afectat per la greu crisi sanitària, però desgraciadament el pròxim curs, a més de veure’s condicionat per les excepcionals mesures sanitàries que s’imposen, vindrà marcat per una forta crisi econòmica que afectarà les famílies valencianes”, ha agregat.

Julia Climent proposarà que l’Ajuntament aprove i publique la convocatòria d’ajudes de material escolar per al pròxim curs 2020/2021, en el segon cicle d’Educació Infantil, durant el mes vinent de setembre i que s’adjudiquen en un termini màxim de tres mesos.

Així mateix, la representant ‘popular’ reclamarà que els criteris de valoració de les sol·licituds i adjudicació de les ajudes, per al curs 2020/2021, preveja la situació sobrevinguda en la renda de moltes famílies després de la declaració de la pandèmia.

AMPLIAR L’IMPORT

La moció del PP inclou també la petició d’ampliar l’import de les ajudes destinades a l’adquisició de material escolar i informàtic per a alumnat escolaritzat en segon cicle d’Educació Infantil, de 3 a 6 anys, “fins a atendre, com a mínim, totes les sol·licituds que no van aconseguir la puntuació de tall en l’última convocatòria”. En l’últim curs en què es van concedir, el 2018-2019, es van quedar sense ajuda 2.139 sol·licitants, ha exposat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dos =