25n
25N
25N

El PP aconsegueix unanimitat per a remodelar la plaça de l'Església de Campanar

arxiu

El PP aconsegueix unanimitat per a remodelar la plaça de l'Església de Campanar
01/11/2020 -

El PP va aconseguir la unanimitat de tots els grups municipals perquè es remodele la plaça de l’Església de Campanar que es troba en un estat lamentable d’abandó. El regidor del PP, Carlos Mundina, va presentar una moció a la comissió de Desenvolupament Urbà en la qual recollia les reivindicacions dels veïns del poble de Campanar, i la moció va ser secundada per unanimitat en la comissió d’Ecologia Urbana.

Mundina s’ha mostrat satisfet perquè es dóna resposta al que ens demanaven els veïns. “Ens van traslladar el descontentament pel deficient estat de la plaça i jardí denunciant el desinterés i desídia municipal pel seu manteniment”. Al temps, ha agraït el suport de tots els membres de la comissió, que “permetrà recuperar una de les principals places del poble de Campanar i epicentre de la majoria d’activitats en el barri. És una actuació molt necessària, que suposarà una millora en la qualitat de vida dels ciutadans”.

El punt concret que recollia la moció era instar “els serveis municipals competents que procedisquen, de manera immediata, a l’execució dels treballs de conservació i manteniment de la plaça i jardí de l’Església de Campanar, i en particular que es procedisca a la poda de l’arbratge existent i la seua adequació a l’entorn, es duguen a terme els tractaments fitosanitaris corresponents, així com que es procedisca a la reposició de l’arbratge i plantacions que falten, i conservació de la xarxa d’instal·lació de reg localitzat”.

L’Ajuntament de València i l’Arquebisbat van subscriure l’any 2018 un conveni sobre reconeixement i permuta de diferents propietats que va possibilitar a la ciutat recuperar la titularitat de la plaça de l’Esglèsia del barri de Campanar. En un dels extrems de la plaça s’alça l’església de La nostra Senyora de la Misericòrdia, que va ser construïda sobre el mateix lloc on va existir una xicoteta capella. Dins del palau hui conegut com a “Casa del Baró de Barxeta”, que seria elevada a la categoria de parròquia en 1507, data en què es va iniciar la construcció de l’actual temple.

Per aquest motiu, l’església és mitgera, en la seua part posterior, amb l’alqueria del Baró de Barxeta a la qual es va consentir que mantinguera una sala que comunicara directament amb el temple i des de la qual es podien seguir els oficis religiosos. L’església és d’una sola nau i ha patit nombroses transformacions, al costat de la seua portada se situaven el cementeri i els horts de l’església.

En aquesta plaça urbanitzada i convertida en zona de vianants, el consistori es va comprometre a respectar la creu enclavada en el centre de la plaça que recorda l’espai que va albergar l’ermitori de Sant Roc, el Calvari i el cementeri parroquial.

Aquest conjunt arquitectònic conformat per l’Església i la resta d’edificacions que envolten la plaça donen cabuda a una zona central enjardinada de 2.097 m2. Actualment, presenta un mal estat de conservació i manteniment, existint una deficient falta de neteja de les zones verdes, absència de poda contínua en l’arbratge existent, escocells buits amb mancada reposició de l’arbratge, absència de l’estudi de l’estat fitosanitari i risc de l’arbratge, etc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − quinze =