25n
25N
25N

'Lament que no hi haja hagut consens en l'aprovació del Pla de Seguretat Viària perquè és la nostra vida la que està en joc'

El PP ha votat en contra de l’aprovació del primer Pla de Seguretat Viària de València

Fernando Mafe

'Lament que no hi haja hagut consens en l'aprovació del Pla de Seguretat Viària perquè és la nostra vida la que està en joc'
27/06/2018 -

València ja compta amb el seu primer Pla de Seguretat Viària. Una planificació de diferents estratègies a curt, mitjà i llarg termini, que té com a objectiu aconseguir una ciutat molt més amable, accessible i, sobretot, sense accidents durant els pròxims cinc anys. Així, el text proposa vuit línies estratègiques relacionades amb la millora de les infraestructures, l’educació i la divulgació viària, l’estudi en profunditat dels punts on es produeixen més accidents o la implantació d’una sèrie d’accions que des de totes les regidories han d’anar implementant en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT).

La reducció dels accidents de trànsit en interseccions o combatre la indisciplina en els semàfors, algunes de les mesures del Pla de Seguretat Viària

Un Pla de Seguretat Viària que persegueix uns objectius clarament definits, com la reducció del risc d’atropellament a vianants i ciclistes, així com els accidents de trànsit en interseccions; combatre l’excés de velocitat i la indisciplina en els semàfors; combatre el consum de drogues i alcohol al volant; o reduir els accidents tant amb conductors menors de 35 anys implicats, com el de vehicles a motor de dues rodes. I és que València, tal com explicava el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ‘portava dècades sent una ciutat paradigma d’inseguretat pel nombre d’accidents mortals, molt greus i greus que es produïen’.

D’aquesta manera, algunes de les principals mesures que es començaran a dur a terme a curt termini seran les millores en la seguretat dels desplaçaments a peu i d’aquelles zones amb elevada accidentalitat amb vianants o ciclistes implicats; mesures per a millorar el grau d’adequació d’una zona abans de la implantació d’una limitació de velocitat a 30 km/h; o, per exemple, i atenent a l’augment de l’ús de la bicicleta com a transport estrella per a desplaçar-se per la ciutat, l’avaluació dels itineraris ciclistes, tant en els ja existents, com en els futurs.

I en aquest punt, València Extra ha parlat amb Fernando Mafe del col·lectiu ‘València en bici’, que ens ha donat el seu punt de vista personal sobre aquest nou Pla de Seguretat Viària. ‘Existeix una disparitat de criteris entre el col·lectiu ciclista, per això, et donaré la meua opinió personal. Crec que és molt important que es treballe la seguretat viària en la ciutat, i que des de l’Ajuntament de València s’haja redactat, per primera vegada, un Pla de Seguretat Viària d’aquestes característiques. Em sembla molt necessari. No obstant això, també pense que el Consistori hauria de ser més exemplar. Estem demanant un carril bici en el carrer Alacant, no per un capritx, sinó perquè hem detectat que més de 500 ciclistes circulen per aquest carrer, i ho fan de manera temerària, per la calçada o contra direcció, perquè no hi ha una infraestructura en condicions’.

Valencia en bici

Foto: Fernando Mafe

En aquest sentit, Fernando Mafe ha explicat que ‘la inseguretat té una explicació, i és la falta d’una infraestructura adaptada que evite aquestes situacions d’alt risc. Per això, no entenc que es faça un Pla de Seguretat Viària, i no es pose una solució a un problema que, qualsevol dia, pot provocar una desgràcia’.

Grezzi: ‘El PP continua estant en contra de la seguretat viària a València’

Així mateix, ha lamentat que no hi haja hagut consens en l’aprovació d’aquest pla perquè ‘és la nostra vida, la nostra seguretat la que està en joc. És una fallada imperdonable’. I és que el nou Pla de Seguretat Viària amb el qual ja compta València ha sigut aprovat amb els vots favorables dels representants del Govern de la Nau, però amb el vot en contra de Partit Popular. En aquest sentit, Grezzi va assegurar que ‘continuen estant en contra de la seguretat viària a València, com quan governaven i rebutjaven les nostres propostes per a reduir l’accidentalitat en els nostres carrers’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

torrent