25n
25N
25N

El PP demana que La Punta es considere pedania i s'adscriga al districte Poblats del Sud

El PP demana que La Punta es considere pedania i s'adscriga al districte Poblats del Sud
10/12/2019 -

La regidora del PP a l’Ajuntament de València María José Ferrer San Segundo ha sol·licitat que el consistori realitze i concloga “com més prompte millor” els tràmits administratius necessaris perquè La Punta siga considerada com a pedania de la ciutat i que, al seu torn, quede adscrita a la Junta de Districte de Poblats del Sud, “tal com ve demandant la seua Associació de Veïns”.

“Basta caminar per la Punta i escoltar als veïns per a advertir les seues greus manques i absolut abandó”, ha manifestat Ferrer San Segundo en un comunicat, després de realitzar un recorregut per aquest enclavament urbà amb els representants de l’Associació de Veïns.

Segons ha denunciat, els seus residents “no reben, ni des de lluny, serveis i dotacions públiques similars a altres barris de la ciutat”. Al seu judici, la declaració oficial com a pedania de la Punta “permetria als veïns una major capacitat enfront de l’Ajuntament per a reivindicar inversions i els donaria també una personalitat administrativa i institucional de la qual ara manquen”.

“La Punta té ànima i història de Pedania”, ha dit i ha reclamat “una immediata actuació municipal integral” per a millorar la situació d’aquest barri i les condicions de vida dels seus veïns.

Com a mostra de la “situació d’abandó”, Ferrer San Segundo ha denunciat la “falta de vigilància policial; que l’única línia de l’EMT que arriba a la Punta -la 15- passa cada hora i mitja; que les voreres mostren deficiències perilloses per als vianants, amb el risc d’inundacions, i vorades de 40 centímetres o més; i que el panorama desolador es completa amb falta de poda, okupes, abocadors descontrolats o solars replets de mala herba i fem”.

XALET DE BARTUAL

Els veïns no tenen tampoc un centre municipal en el qual reunir-se o organitzar activitats socials i culturals, ja que l’única dotació municipal operativa en La Punta, el xalet de Bartual, només obri al públic, “com a dependència de l’Ajuntament”, els dijous, i roman tancat la resta de la setmana.

“Difícilment es pot fomentar la intercomunicació entre els veïns en La Punta i el seu desenvolupament sociocultural quan l’Ajuntament disposa d’un edifici que podria ser contenidor d’aqueixes funcions, però el té tancat sis dies a la setmana”, ha lamentat.

Segons el PP, els veïns han traslladat a l’edil la “imperiosa necessitat” de “vertebrar i unir tota la demarcació de la Punta, dividida per les vies del tren que actuen com a muralla, per a això resulta imprescindible el seu soterrament”.

Sobre aquest tema, Ferrer San Segundo ha assenyalat que el grup municipal ‘popular’ “defensa, com sempre, que el túnel per al soterrament de vies de Serradora es prolongue fins a la CV-500 i no emergisca abans, en el barri de les Moreres, per a evitar que en un termini de 20 anys tornem a trobar-nos amb la barrera del ferrocarril en zones que vagen urbanitzant-se”.

La portaveu adjunta ‘popular’ ha denunciat que “a pesar que la pàgina web de l’Ajuntament de València assegura que en La Punta hi ha consulta mèdica cada dia, en realitat només passa un dia per setmana, i no disposa de pediatra, ni tan sols de nevera per a les vacunes”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − un =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell