25n
Orgull
Orgull

El PPCV presentarà mocions en Les Corts, diputacions i ajuntaments contra la 'llei Celaá': "És una atrocitat"

El PPCV presentarà mocions en Les Corts, diputacions i ajuntaments contra la 'llei Celaá': "És una atrocitat"
21/11/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat, aquest dissabte, que la formació se sumarà a la campanya impulsada pel PP a escala nacional amb accions per a “garantir la llibertat educativa” i en contra de la ‘llei Celaá’. Així, ha avançat que presentarà mocions en Les Corts Valencianes, les diputacions i els ajuntaments. “És una atrocitat, que arracona l’esforç i acabarà amb el futur dels estudiants d’Espanya”, ha denunciat Bonig en referència a la normativa.

En aquest sentit, Bonig ha garantit que “si el PPCV governa en 2023” en la Comunitat “derogarà la llei del xantatge lingüístic del Botànic, que no garanteix la llibertat”. A més, ha assenyalat que a escala nacional el PP presentarà un recurs d’inconstitucionalitat i portarà la LOMLOE al Parlament Europeu.

Així s’ha manifestat Bonig, que s’ha reunit aquest dissabte, juntament amb el portaveu d’Educació del PP en el Congrés, Óscar Clavell, amb sindicats educatius, patronal, inspectors i associacions de pares i alumnes de l’ensenyament públic i concertat de la Comunitat Valenciana per a “avaluar els efectes” de la ‘llei Celaá’.

La presidenta dels ‘populars’ de la Comunitat ha defensat que el PPCV “és l’únic partit que ha pres la iniciativa per a conéixer de primera mà el que pensen els pares, inspecció, educadors i alumnes”.

“Per a nosaltres la llibertat d’elecció dels pares és fonamental, el suport a l’escola pública i la concertada és fonamental i la possibilitat de triar la llengua vehicular també, sobretot en comunitats com la valenciana, on tenim l’enorme riquesa de tindre dues llengües cooficials”, ha assegurat.

“BANC DE PROVES DE L’ESQUERRA”

Bonig ha remarcat que el PPCV “està en contra de la imposició, d’eliminar el castellà com a llengua vehicular i crear una confrontació i de la ideologització de l’educació, que la inspecció educativa ja no compte”.

En aquesta línia, ha apuntat que la Comunitat Valenciana “era el banc de proves de l’esquerra per a iniciar el seu canvi de societat, començant per la llengua i per l’educació” i ha destacat que això “demostra que no estàvem equivocats”. “Ací sabem quines han sigut les conseqüències”, ha lamentat.

Sobre aquest tema, Bonig ha insistit que en la Comunitat Valenciana “hi ha 42 sentències en contra de la política educativa de Puig, de la imposició i de la vulneració de drets fonamentals del Botànic” i ha remarcat que en la Comunitat “sol el PPCV ha defensat la llibertat, posant el seu servei jurídic a la disposició de la comunitat educativa”.

MOCIONS

Per tot això, ha anunciat que la setmana vinent la seua formació presentarà les mocions en Les Corts Valencianes, diputacions i ajuntaments per a “garantir la llibertat” i “dir ‘no’ a la ‘llei Celaá'” i que mantindrà una sèrie de reunions amb els col·lectius educatius de les tres províncies.

“El PPCV vol una educació pública i de qualitat, amb bons professors, on es reconega el mèrit, la capacitat i la professionalitat i l’esforç i una alta inspecció educativa, que siga professional i independent”, ha defensat.

Per part seua, el portaveu d’Educació del PP en el Congrés, Óscar Clavell, ha denunciat que aquesta setmana “s’ha consumat l’aprovació en el Congrés d’una llei que advoca per la mediocritat, que arracona l’esforç, el treball i la constància i que ha perdut l’oportunitat de reformar la carrera docent, que tanta falta fa”.

“La ‘llei Celaá’ és una llei feta al gust dels independentistes, que abandona el castellà com a llengua vehicular, que acaba amb la llibertat d’elecció dels pares, criticada pels mateixos inspectors d’educació i que acabarà amb el futur dels estudiants d’Espanya i que facilitarà que es titule el batxillerat amb assignatures suspeses”, ha criticat.

Finalment, ha afirmat que el PP “ha sigut l’únic partit que ha presentat un text alternatiu a la Llei”. “No ens quedarem ací, anirem al Constitucional i al Parlament Europeu per a frenar aquesta atrocitat”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 14 =