25n
25N
25N

El PP demana la compareixença de Puig per a explicar la 'tornada a escola' i no veu seguretat en el seu pla

El PP demana la compareixença de Puig per a explicar la 'tornada a escola' i no veu seguretat en el seu pla
25/08/2020 -

La portaveu d’Educació del grup ‘popular’ en Les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, ha demanat aquest dimarts la compareixença del ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, en la Diputació Permanent de la cambra per a explicar el full de ruta de la ‘tornada a escola’ en la Comunitat, i ha denunciat que el pla de contingència de la Conselleria d’Educació “no ofereix garanties de seguretat sanitària”.

“Des del PP apostem per la presencialitat en l’inici de curs, però una presencialitat segura. I per a això són molts els aspectes que no s’han tingut en compte i són bàsics. El pla de contingència que la Conselleria ha traslladat als centres educatius per a l’inici de curs escolar és insuficient i ambigu, genera més confusió entre els docents. El Botànic ha intentat blanquejar el seu pla de ‘tornada a escola’ dient que estava consensuat amb la comunitat educativa però és no és veritat”, ha denunciat la portaveu del PP.

Al seu judici, “és fonamental saber a què es deuen la falta de previsió, els desajustaments, les mentides, l’absència de test i perquè no garanteixen la seguretat dels docents ni donen instruccions clares. Està en joc la salut dels valencians i no és un tema que s’haja de prendre de broma”.

Per a Gascó, “en aquests moments hi ha problemes reals i dubtes dels equips docents als quals la Conselleria no ha donat cap resposta. Hi ha moltes qüestions en l’aire com què fer amb l’alumne que dona positiu si no es localitza a la família o què passa amb la resta d’alumnes i professors que han estat en contacte amb l’alumne”.

Per tant, segons ha informat el PP en un comunicat, la diputada ha assenyalat que el plantejament d’Educació “és un pla de contingència sense gens de rigor; una proposta que deixa als docents en situació d’incertesa i dubtes”.

Gascó ha indicat que “tampoc existeix la més mínima referència de com deuen els equips directius gestionar la transmissió d’informació en cas que les autoritats sanitàries confirmen o desmentisquen un o diversos casos de Covid-19 en el centre educatiu” i ha advertit que “la falta d’un protocol de com gestionar la informació incrementarà la desinformació”.

“Sembla que les instruccions les hagen fetes Pepe Gotera i Otilio”, ha criticat la parlamentària, que igualment ha lamentat que la Conselleria “considere que el professorat tinga baixa probabilitat d’exposició al contagi” en el seu pla de contingència.

La diputada sosté que “sempre trien l’opció que deixa més indefensos als docents. Necessiten pautes clares sobre com actuar en aquestes qüestions concretes. La Conselleria no vol prendre decisions i delega en els equips directius”.

PROBLEMES D’ORGANITZACIÓ

Per a la portaveu ‘popular’, “hi ha seriosos problemes en l’organització escolar” i ha lamentat que, després de sis mesos, “no s’hagen donat pautes clares sobre aspectes tan bàsics com les entrades i eixides del centre, les clivelles en les classes bambolla amb germans en diverses classes, ús compartit de condícies, transport, menjador o professors substituts”.

“En realitat, hi ha falta de prevenció i seguretat en els centres educatius, sense test serològics, sense infermeria escolar i sense material. Des del mes d’abril ja demanem test massius i periòdics. Cal donar una opció a les famílies que tenen por. Cal donar-los solucions, eines, i donar seguretat”, ha afegit.

En la seua opinió, Educació “ha preparat un pla obsolet amb el qual es llava les mans”, ja que “si manen als alumnes a casa, no estan preparats per a tindre una connectivitat potent per a poder seguir classes en línia. No hi ha un pla B per a donar educació a distància en condicions, després de cinc mesos. Ni els centres estan preparats ni saben quins alumnes necessiten tauletes. La prioritat màxima del govern hauria de ser ajudar a la gent que necessita aquest tipus de recursos en cas de confinament. La bretxa digital no s’ha esmenat amb el repartiment de dispositius digitals”.

CONCILIACIÓ

A més, sosté que un altre problema “greu” és la conciliació. En aquesta línia, considera que a les famílies “cal donar-los respostes i oferir solucions”. No obstant això, ha denunciat que en el Consell “sempre arriben tard, a rebuf, copiant a altres comunitats autònomes”.

“La tornada a escola de Puig i Marzà no ofereix garanties. El pla de la Conselleria s’ha fet pensant en la propaganda i no és eficaç: falla en la prevenció, en la coordinació, en la detecció, falla en els canals d’informació i en les pautes d’actuació. Les famílies han d’exigir que les coses es facen bé perquè la presencialitat tinga garanties necessàries perquè, en aquests moments, els protocols no són viables perquè la Conselleria no ha fet un bon pla de contingència. Encara hi ha temps per a prendre mesures”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =