25n
25N
25N

El PP demanarà una comissió d'investigació en Les Corts després de "l'aparició" de 340 ordinadors en Sanitat

El PP demanarà una comissió d'investigació en Les Corts després de "l'aparició" de 340 ordinadors en Sanitat
29/02/2020 -

El portaveu de Sanitat del PP en Les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, ha anunciat que el PPCV “recorrerà a totes les vies, tant penal, com a Antifrau, Transparència i Les Corts”, a través d’una comissió d’investigació, per a “esbrinar què ha passat amb l’aparició de 340 ordinadors en la Conselleria de Sanitat dels quals ningú sembla saber res i determinar responsabilitats polítiques”.

El diputat ‘popular’ ha anunciat que el PP sol·licitarà en Les Corts la creació d’una comissió d’investigació “davant el dubte més que raonable que hi ha hagut més d’una irregularitat”. Així, el parlamentari ha assenyalat que és necessari “esclarir en profunditat què ha passat, com, per què i quan apareixen eixos ordinadors si no hi ha constància de cap expedient ni de cap licitació”, ha informat el PP en un comunicat.

“Ha passat ja un temps prudencial, amb més d’una setmana per a informar sobre l”expedient X’ de l’aparició dels 340 portàtils sense conéixer la seua procedència, amb diverses compareixences públiques d’Oltra i el mateix president i ningú ha dit ni una sola paraula sobre aquest tema”, ha expressat, i ha afegit que “des del PPCV no renunciem a cap via i reclamarem també responsabilitats polítiques”.

Així, José Juan Zaplana ha indicat que el seu grup plantejarà que acudisquen a la comissió en Les Corts “tots els alts càrrecs i assessors de la Conselleria que han tingut accés als equips, els funcionaris del departament d’informàtica, intervenció i patrimoni i els gerents dels centres de salut, on en teoria també han arribat els equips informàtics”.

“No es tracta de culpabilitzar a ningú, la qual cosa volem és donar l’oportunitat que expliquen quin càrrec polític els va donar les instruccions sobre l’existència i ús d’eixos equips”, ha assenyalat.

A més, el diputat del PP s’ha preguntat “si la decisió de la Conselleria d’apartar a la subdirectora de sistemes per aquest cas és reconéixer l’existència d’una irregularitat o il·legalitat”. “Estem parlant d’equips valorats en 400.000 euros que han hagut d’eixir d’algun lloc i amb la signatura d’algun responsable i volem arribar fins al final”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

bombers
bombers