25n
25N
25N

El PP està a favor d'adoptar mesures estrictes perquè l'oci nocturn siga compatible amb les exigències sanitàries

El PP està a favor d'adoptar mesures estrictes perquè l'oci nocturn siga compatible amb les exigències sanitàries
03/08/2020 -

La portaveu del Partit Popular a la Comunitat Valenciana ha assegurat que “entre obrir i no tancar” els locals d’oci nocturn “hi ha un terme mitjà” i que el PP està “a favor d’adoptar mesures concretes i estrictes” perquè siga compatible amb “evitar l’expansió de la pandèmia”.

Així ho ha manifestat aquest dilluns abans de mantenir una reunió al costat de la representant popular a l’Ajuntament de València, María Jose Catalá, amb la Federació d’Oci, Turisme i Joc de la Comunitat (FOTUR) a causa del “caos quant a la gestió de l’oci”.

“Ens reunim per a saber les seues opinions, ens consta que hi ha moltes iniciatives que no han sigut acceptades, i perquè el pla anunciat per Puig arriba tard i malament”, ha indicat Bonig.

Segons ha destacat la portaveu, el PP anteposa la situació sanitària a la situació econòmica però “creu que no és incompatible i que per a sostenir l’economia cal fer una bona gestió sanitària”. Per tant el Partit Popular advoca per “elaborar un pla concret i sancionar als qui no compleixen com el botelló o les festes il·legals”.

“Puig hauria d’haver-se assegut amb el sector de l’oci a establir un pla de compliment estricte. Entre obrir i tancar hi ha un terme mitjà i s’havien d’haver adoptat mesures”, ha indicat Bonig i ha afegit que “els principals alcaldes de les zones turístiques no sabien res del pla de reforç policial de Puig i porten reclamant la presència policial de l’Estat ja des de fa temps perquè la Policia Local és incapaç”.

Bonig ha remarcat la pèrdua de turistes en els llocs de costa. “La realitat és que a Benidorm s’han cancel·lat 300.000 reserves perquè el govern britànic i ara el francés, el belga i l’alemany, no confien en el govern d’Espanya”.

A més ha criticat la “mala gestió del govern”. “L’alcalde de Torrevieja porta un mes sol·licitant un reforç en matèria policial per a controlar totes les festes il·legals i l’oci no reglat i no ha rebut resposta”.

SUPORT ALS MIR

Bonig també s’ha referit a la vaga dels MIR i a l’actitud que s’ha mantingut des de la Conselleria de Sanitat i ha reiterat el seu suport a les reivindicacions d’aquests metges.

La portaveu popular lamenta “profundament el tracte rebut pel Govern del Botànic” i ha assegurat que el Govern “els margina, els exclou i el divendres els van dir literalment que no anaven a fer res per ells i res pels seus drets laborals”.

Bonig s’ha compromés al fet que, amb el PP, es blindarà per llei la despesa de la sanitat pública valenciana i es milloraran les condicions laborals dels MIR i a donar-los “estabilitat, seguretat i formació”. “Lluitaré perquè les hores que es treballen com a guàrdies no sols tributen sinó que cotitzen”.

També ha agraït als sindicats CSIF, SATSE i al Sindicat Mèdic que, segons ella, han sigut els únics que han treballat pels drets laborals, ja que “uns altres estan absents”.

INFERMER ESCOLAR

D’altra banda ha destacat la necessitat d’adoptar la figura de l’infermer escolar. “No es pot deixar la responsabilitat del control sanitari en mans dels docents. Aquesta és una mesura que donaria conciliació i seguretat a la comunitat educativa i als pares en l’inici de curs”.

A més la portaveu del PP ha afirmat que “les PCR són fonamentals en sistema sanitari, residències i comunitat educativa”. “Avisem hui. S’està perdent el temps en ximpleries en lloc d’estar planificant i gestionant”, ha afegit.

Segons ha indicat Bonig és necessària una “llei de conciliació personal i laboral”, ja que aquesta és “una de les grans preocupacions de les famílies”. “Nosaltres presentem una proposta de llei que té mesures importants, per favor senyor Puig atenga eixa llei”, ha reclamat.

A més, Bonig ha assegurat que el Partit Popular “aplaudeix la gestió d’Oltra amb les residències de majors”. “Es van adonar que els nous contagis venien de les visites exteriors i la senyora Oltra ha restringit les entrades, en això ha actuat bé”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + onze =