25n
25N
25N

El PP portarà la llei de l'Horta al Tribunal Constitucional

Considera que “expròpia propietats i promou arrendaments forçosos”

El PP portarà la llei de l'Horta al Tribunal Constitucional
28/11/2017 -

El grup parlamentari del Partit Popular en les Corts va anunciar ahir que portarà la Llei de l’Horta al Tribunal Constitucional (TC) en considerar que es tracta d’una norma “confiscatòria” i “inconstitucional”. “Si s’aprova en els termes en la qual està redactada”, els ‘populars’ la recorreran perquè “expropia propietats i promou els arrendaments forçosos”.

Així ho van anunciar el secretari general del grup, Luis Santamaría, i la portaveu de Medi ambient i Habitatge, Elisa Díaz, en les Corts Valencianes, on també van assegurar que presentaran un total de 65 esmenes a la llei de l’Horta, ja que creuen que no integra “la veu dels agricultors”. En eixe sentit, van argumentar que els sembla “curiós” que la llei no se centre en “els principals protagonistes” de l’Horta si realment pretén protegir-la.

PSPV: “Mentre el PP recorre lleis, el Consell treballa”

El diputat socialista i portaveu d’Habitatge, Rafa Briet, va afegir al debat que “ni el Consell Jurídic Consultiu ni l’Advocacia de la Generalitat” han posat inconvenients, per la qual cosa no entén que el PP presente un recurs d’inconstitucionalitat. Segons els socialistes, el PP mostra deslleialtat amb aquestes institucions que governen. I ha afegit que “el PP és l’únic responsable que hui tinguem una horta que necessita les accions de l’administració”.

Va lamentar, en aquest sentit, que el Partit Popular es dedique a recórrer lleis, mentre “el Consell treballa dia a dia per consolidar els drets dels valencians i valencianes, molts d’ells seriosament minvats després de 20 anys de nefasta gestió”.

Compromís: “És un nou despropòsit”

La diputada de Compromís, Graciela Ferrer, ha assenyalat hui que “l’amenaça del PP no és més que un nou despropòsit, proporcional a la seua incompetència a l’hora de proposar mesures per a revitalitzar l’activitat agrària en l’horta de València”. Per açò, ha acusat als populars que durant el seu mandat van permetre i van potenciar la deterioració de l’Horta i “la pèrdua de milers d’hectàrees d’horta productiva sota el ciment d’urbanitzacions, i infraestructures”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 10 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent