25n
Orgull
Orgull

El PP llança una campanya que impulse les compres i el consum a València per Nadal

El PP llança una campanya que impulse les compres i el consum a València per Nadal
01/12/2020 -

El Grup Municipal Popular ha presentat aquest matí una campanya de suport al comerç de la ciutat davant la inacció del Govern de Ribó i PSOE que ni ha previst campanyes per a impulsar el consum en els nostres comerços i hostalers, ni ha volgut ampliar la il·luminació de Nadal per a secundar la comercie i l’hostaleria com va demanar fa setmanes el PP en una moció rebutjada per Compromís i PSOE.

Sota el lema compra i consumeix “Made in VLC” mobilitzarà a tots els seus militants i simpatitzants per a impulsar el consum i les compres en els comerços i hostalers de València. La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha assenyalat hui que “llancem la campanya davant la inacció del Govern de Ribó que en els moments que més necessita de l’ajuda dels seus governants, des de l’alcaldia de València es mira cap a un altre costat amb un pressupost per a 2021 que ni ajudarà a autònoms, comerciants ni hostalers”.

La campanya s’inicia hui a través de xarxes socials i a través dels districtes del PP per a foment el consum de comerç local i apostar pel consum en els bars i restaurants de la ciutat. “Inundarem les xarxes socials del partit i demanem a tots que es facen vídeos o fotos per a pujar-lo a les seues xarxes i animar al consum “Made in València”, va explicar la portaveu Popular. De fet, la presentació s’ha realitzat en un dels comerços del centre històric en el cèntric carrer Músic Pedydro (carrer de la Cistelles).

Catalá ha advertit que la ciutat de València serà, per mèrit de Ribó i PSOE, la ciutat amb menor il·luminació de Nadal de tota Espanya. “Deixarà a les fosques al comerç de la ciutat aquest Nadal”. La portaveu popular ha recordat que aquesta vesprada l’alcalde té previst realitzar l’encesa oficial de les llums de Nadal, encara que caldria cridar-lo més “l’apagada nadalenca de Ribó”, perquè l’any més difícil per al nostre comerç “el govern no ha estat a l’altura per a donar-li suport en el moment més complicat dels nostres comerciants i els ha deixats abandonats. Arriben tard i malament, mentre en tota Espanya es van encendre el cap de setmana passat com a suport al comerç, som els últims i damunt amb la il·luminació més pobra d’Espanya”.

València inverteix el mateix que l’any passat 100.000 euros, lluny de Madrid, que destina 3,1 milions d’euros a il·luminar la ciutat i Barcelona, amb 1,7 milions i també per darrere d’altres ciutats com Vigo (800.000 euros), Saragossa (700.000 euros) o Màlaga (532.000 euros).

El PP demana més ajudes al comerç i hostaleria

En paral·lel, des del PP s’estan preparant al·legacions al pressupost de 2021 perquè es dote d’un mínim de 25,8 milions d’euros d’ajudes directes a comerciants, pimes, autònoms, hostalers i oci. Al mateix temps que es rebaixe la pressió fiscal al sector econòmic que sumarien més de 58, 3 milions de suport a l’activitat econòmica entre impacte fiscal + ajudes directes.

El govern del PSPV i Compromís ha destinat, en 2020 amb motiu de la pandèmia, 17 M€ a ajudes econòmiques –inclouen la suspensió de la taxa de Taules i Cadires- per a fer front a la situació provocada per la pandèmia. Un import que ha deixat fora a molts autònoms i petites empreses… Nosaltres triplicaríem aqueixa quantitat.

Catalá ha demanat que “més que mai hem de baixar la pressió fiscal a València. Revertir la pujada d’impostos i taxes aprovada pel govern municipal perquè no té cap sentit aplicar “un impuestazo”, generalitzat, en plena pandèmia. (30 M€). Suspendre el pagament de la Taxa de Taules i Cadires en 2021. (2,5 M€). Nova mesura fiscal: Bonificació de fins al 50% en l’IBI per a immobles destinats a les activitats més castigades per la pandèmia –comercie, oci, hostaleria, esportiu i espectacles- que hagen tingut pèrdues durant el present any. Suposaria un estalvi d’entre 5 i 10 M€ per a prop 20.000 contribuents.

També proposem aplicar bonificacions en l’IBI i en l’IAE per a aquelles empreses que decidisquen instal·lar-se a València i estudiar el retard del cobrament de l’IBI fins a finals d’any a aquells subjectes passius destinats a l’activitat econòmica que acrediten haver tingut un resultat negatiu en 2020 i sempre que es garantisca el manteniment d’ocupació.

Ronda de visites al comerç de la ciutat

Al mateix temps, des del PP s’ha iniciat una ronda de visites per les associacions de comerciants de tota la ciutat per a conéixer la situació que travessen per la crisi la COVID 19. Catalá ha tornat a reclamar al Govern de Ribó i PSOE un suport real per al teixit comercial i econòmic de la ciutat amb la reversió de la pujada d’impostos i taxes de 2020, així com un paquet d’ajudes i bonificacions fiscals per a aquells negocis que han tingut pèrdues perquè no es destruïsca ocupació.

Catalá s’ha reunit amb l’associació de comerciants, industrials i professionals del marítim per a explicar-los les propostes realitzades pel Grup Popular municipal que sistemàticament han sigut rebutjades pel Govern de Ribó i PSOE. La portaveu Popular ha posat com a exemple la reducció de les ajudes per al sector econòmic de la ciutat per a 2021 i en concret es redueix només en ajudes al comerç en més de 100.000 euros les ajudes, passant dels 2 milions d’euros destinats en 2020 als 1,9 milions d’euros pressupostats per a 2021.

El PP va defensar en una moció en el ple de novembre impulsar un paquet de mesures de suport a l’economia local amb la reversió de la pujada d’impostos i taxes de 2020, la supressió per a 2021 de la taxa de taules i cadires de bars i restaurants, així com bonificacions de l’IBI i l’IAE per a atraure inversions que generen ocupació i el retard del cobrament d’impostos municipals fins a finals d’any per al sector econòmic de la ciutat.

La portaveu del PP ha afirmat que “els pressupostos presentats per Ribó i PSOE no compleixen amb els acords de la comissió de reconstrucció perquè només dediquen directament a la reactivació econòmica de la ciutat 7 milions d’euros, el 0,7% del pressupost, quan es va aprovar destinar 2,5%, per la qual cosa lamentablement continuaran provocant el tancament de persianes en comerç i hostaleria, i destruint ocupació”. El pressupost inclou com a inversions a la reactivació d’econòmica el pagament de nòmines, de lloguers municipals i el pagament a la seguretat social i de triennis de funcionaris.

La situació “dramàtica” que viuen els sectors econòmics de la ciutat, ha apuntat Catalá “ens obliguen a adoptar mesures essencials per a fer costat a autònoms, comerciants, hostalers i pimes, que són els qui poden reactivar la ciutat i frenar l’escalada d’atur”, que se situa en una taxa del 18% enfront de la mitjana espanyola que està en el 16%”.

Una part de la moció realitzava peticions al Govern d’Espanya com que envie de manera immediata un fons extraordinari, dotat almenys amb 50,8 milions d’euros, seguint el criteri poblacional, de l’anunciat Fons Estatal dotat amb 3000 milions d’euros perquè els Ajuntaments facen front a les despeses ocasionades per la COVID 19.

Els populars també proposava que el Ple instara el Govern central a: prolongar els ERTO fins a la fi de l’estat d’alarma, a l’ampliació de les manques de pagament dels ICO, a ajornar el pagament d’impostos fins al final d’estat d’alarma, a eximir de les cotitzacions socials dels autònoms que tanquen a causa de l’estat d’alarma i a reduir les cotitzacions dels quals tinguen una caiguda del 50% respecte al mateix trimestre del 2019, així com a aplicar una deducció fiscal en els IRPF als autònoms que hagen mantingut el nivell d’ús de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =