25n
Orgull
Orgull

El PP exigeix solucions per a Ciutat Vella: "La gestió de Ribó i PSOE està acabant amb el comerç en el centre històric"

El PP exigeix solucions per a Ciutat Vella: "La gestió de Ribó i PSOE està acabant amb el comerç en el centre històric"
18/06/2021 -

El Grup Municipal Popular ha exigit solucions immediates a Ciutat Vella després del demolidor informe de l’observatori creat per comerciants, fallers i veïns en la plataforma Ciutat Vella i Viva que alerten que el 82% de veïns i comerciants qualifiquen de dolenta la situació del centre històric.

El regidor del Grup Popular, Santiago Ballester, ha assenyalat que des del PP “hem advertit que totes les actuacions del govern de Ribó i PSOE estan asfixiant a un centre històric que cada vegada és menys habitable i on el tancament de comerços és diari. Ribó i PSOE no poden mirar cap a un altre costat i per això els demanem que rectifiquen ja i escolten les peticions els veïns i comerciants que són de sentit comú”.

Ballester ha assegurat que “és necessari que es recuperen ja les 15 línies de l’EMT que han deixat d’arribar al centre de la ciutat com estan demanant els comerciants i veïns. Aquesta mesura ha suposat el tancament de negocis cada dia. Nosaltres hem presentat mocions demanant la seua recuperació però hem trobat l’oposició de Compromís i PSOE”.

Un altre dels problemes que pateix Ciutat Vella és la falta d’aparcament amb el tancament dels dos pàrquings, el de la plaça Juan de Vilarrasa prop de 300 places d’aparcament, i el de la Reina amb les obres on es perden prop de 350 places. “Ha sigut una malaptesa i una falta de previsió tancar simultàniament els dos aparcaments municipals i els resultats només cal eixir als carrers per a veure tots els baixos que es venen o lloguen”, va explicar Ballester.

I per a culminar el despropòsit, Ballester ha assenyalat que “han començat les obres de remodelació de la plaça de la Reina just quan s’han alçat les restriccions per la Covid-19. Quan podien obrir hostalers i comerços amb normalitat és quan han començat els talls per les obres”.

El centre de València ha perdut més de 4 mil places d’aparcament en els últims sis anys. En el cas de Ciutat Vella ha passat de 822 places a 232, un descens és del 72 per cent que posa en perill el futur del comerç de la ciutat.

El trànsit privat ha caigut un 70 per cent en el centre i, segons els populars, el govern local ha eliminat 15 línies d’autobús. Una situació que empitjorarà en les pròximes setmanes quan es tanque el pàrquing de la plaça de la Reina per reformes (que té 348 places). Ballester que això, sumat al tancament del de Parcent (amb 250 places), fa encara més difícil als ciutadans arribar al centre i afirma que, la qual cosa per a l’alcalde és un èxit, per als comerciants del centre “és una catàstrofe”.

Per districtes, més enllà de Ciutat Vella, L’Eixample ha passat de 5.748 places en 2015 a 3.676, un minvament de 36%. I li segueix Extramurs que ha passat de les 6.376 places que tenia fa cinc anys a les 4.779 al tancament de l’any 2019, una reducció de 1.597 places el que representa un descens del 25%, s’ha perdut una de cada quatre.

I també El Pla del Real ha perdut 1.528 aparcaments als seus carrers, passant de les 6.201 de l’any 2015 a les 4.673, un descens del 25%. I altres districtes com Camins al Grau s’ha reduït un 26% el nombre d’aparcaments el que significa 930 places menys, Patraix ha perdut 446 places o Jesús amb 352 aparcaments menys, Campanar ha vist reduïda la possibilitat d’aparcar als seus carrers en 491 places menys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =