25n
25N
25N

El PP exigeix a Transparència de la Generalitat que publique el contracte de finançament de l'IVF per a veure "què hi ha darrere"

El PP exigeix a Transparència de la Generalitat que publique el contracte de finançament de l'IVF per a veure "què hi ha darrere"
19/07/2019 -

El portaveu d’Economia del PP en Les Corts, Rubén Ibáñez ha reclamat a la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, que “faça públic el contracte de finançament de l’operació entre l’IVF i el Grup Zeta i totes les seues modificacions, especialment la de juliol del 2015, quan Ximo Puig curiosament ja era president i van entrar nous inversors”.

També vol “la definitiva de juliol del 2017 perquè tots els valencians coneguen de primera mà que hi ha darrere d’aqueixa operació”, com ha exigit aquest divendres en relació a la polèmica per l’aprovació d’un decret general de l’Institut Valencià de Finances i les accions de Puig en l’empresa editora del periòdic ‘Mediterrani’.

El ‘popular’ ha denunciat que “l’operació que va finançar el crèdit que existia tenia unes garanties immobiliàries, unes garanties mobiliàries i una pignoració d’accions, però no es va executar cap: Ni les garanties immobiliàries, ni les mobiliàries ni es van agafar les accions que estaven en garantia. Volem saber el perquè”.

Ha lamentat que “l’única cosa realment certa és que els grans beneficiats han sigut els accionistes i els grans perjudicats han sigut tots els valencians”. “Ens adonem que l’únic que ha eixit guanyant en aquesta operació és l’accionista de l’empresa, perquè ha vist com les seues accions han passat de valdre molt poc o res a pertànyer al primer grup de comunicació de la Comunitat”, ha asseverat.

A això ha sumat que “una setmana després que el ‘president’ Puig anunciara que no tenia cap problema a comparéixer i donar la cara, Les Corts segueixen òrfenes de la petició del senyor Puig”.

Per al diputat del PP, la situació “recorda al que Puig va dir al principi de la legislatura en el cas Carns de Morella quan va dir que anava a donar totes les explicacions, i al final va haver de ser un secretari autonòmic el que donara la cara”. “El menyspreu de Puig a la democràcia i el parlament valencià és més que notori en un tema molt greu on cada dia coneixem noves dades”, ha criticat.

COMPROMÍS I PODEM, “CONFORMISTES”

I ha emfatitzat: “Puig fuig de les Corts mentre els seus socis de govern, tant Compromís com Podemos, a més de conformistes, es donen per satisfets, i la veritat és que un bon sac de càrrecs i una bona quantitat de nòmines sembla que és capaç de comprar determinat silencis”.

Al ‘popular’ li “crida l’atenció que ni la Conselleria de Transparència, ni l’Agència Antifrau ni l’Advocacia de la Generalitat hagen sigut incapaces d’indagar en aquest assumpte i en les possibles incompatibilitats del ‘president’ de la Generalitat”.

Per tot això, ha demanat a Puig que “no siga victimista”. “Això no és un tema de Ximo Puig ni de Joaquím Puig, sinó del ‘president’ de la Generalitat de tots els valencians”, ha reblat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − tres =

ficcions 2019-2020