25n
Orgull
Orgull

El PPCV exigeix a Foment que active el Pla de Rodalia presentat en 2017 i denúncia les cancel·lacions i retards

El PPCV exigeix a Foment que active el Pla de Rodalia presentat en 2017 i denúncia les cancel·lacions i retards
24/08/2019 -

El portaveu d’Infraestructures del PPCV en Les Corts, Miguel Barrachina, ha presentat una iniciativa en el parlament valencià perquè s’inste al Ministeri de Foment a activar el Pla de Rodalia de la Comunitat presentat el desembre de 2017. La formació ha denunciat que les cancel·lacions i retards en el servei de trens “s’han convertit en una cosa habitual” aquest estiu.

Barrachina ha defensat que s’ha d’activar aquest pla “amb la finalitat de resoldre les creixents incidències que estan afectant milers d’usuaris valencians”. De fet, en un comunicat ha assegurat que aquest estiu s’ha viscut “l’etapa amb majors incidències i problemes per als usuaris de rodalia en la Comunitat Valenciana”.

A aquesta situació “se suma la passivitat del Govern valencià, que va ser testimoni de la presentació, el desembre de 2017, per part del Govern del PP, d’un pla de rodalia amb més de 1.400 milions d’euros, 50 actuacions i la compra de 52 trens nous”, ha lamentat.

“Davant la paralització, per part del Govern del president Pedro Sánchez d’aquest pla, el Consell i Les Corts han de reclamar la seua immediata execució. És absolutament necessari per als usuaris de tren de la Comunitat Valenciana, que pateixen cada dia un rosari de cancel·lacions i retards i a més veuen com el preu del bitllet s’incrementa”, ha defensat.

“MANIFESTOS ERRORS” DE GESTIÓ

Així, Barrachina ha assenyalat que la gestió ferroviària en la Comunitat Valenciana “ha empitjorat substancialment durant aquest estiu, les cancel·lacions de serveis i els retards en la circulació s’han convertit en una cosa habitual i a la necessitat d’una millora estructural en forma d’inversions s’han afegit manifestos errors en la gestió ordinària”.

El portaveu d’Infraestructures ha alertat sobre la “falta de personal per a cobrir baixes i vacants, lentitud en la reparació de vehicles i incidències constants que s’han multiplicat en les huit línies de Rodalia de la Comunitat Valenciana”.

A més, el PP ha citat dades de l’Associació Valenciana pel Transport Públic per a assenyalar que “el nucli de València és el més impuntual d’Espanya i el més afectat per les cancel·lacions”.

“En 2019 la Rodalia de València s’han convertit en les més impuntuals d’Espanya, generant problemes més que habituals als usuaris”, ha indicat.

Barrachina ha recalcat que el pla ja va iniciar part de les contractacions en 2017, si bé la major part de les obres estaven plantejades per a concloure’s en 2022. “Aquestes actuacions suprimien passos a nivell, ampliaven serveis i capacitat, incrementaven freqüències, estalviaven temps de recorregut, i en suma, milloraven, renovaven i ampliaven les huit línies de rodalia en servei”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =