25n
25N
25N

El PP estudia possibles accions legals contra Sanitat i Educació si no fan proves als docents

El PP estudia possibles accions legals contra Sanitat i Educació si no fan proves als docents
31/08/2020 -

El PPCV està estudiant la possibilitat d’emprendre accions legals contra les conselleries de Sanitat i Educació si no fa proves de Covid-19 a mestres i professors perquè segons la Llei de riscos laborals tot ocupador té l’obligació de subministrar el material necessari i posar els mitjans per a evitar els contagis dels seus empleats i “els docents són personal de la Generalitat”.

Així ho ha explicat la presidenta del partit, Isabel Bonig, en la roda de premsa posterior al comité de direcció dels ‘populars’ valencians per a abordar les principals línies de treball en el nou curs polític, en la qual ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que permeta als ajuntaments fer eixos test al personal docent i que els dote d’un fons econòmic.

“La Comunitat comença el curs polític amb una situació sanitària, econòmica i social de les més complexes al llarg de la seua recent història”, ha indicat Bonig, que ha assenyalat respecte a l’inici del curs escolar que serà “molt complicat” perquè, a més, “si cal tancar algun col·legi o institut, no hi ha pla b”.

Ha recordat que hi ha ajuntaments que han anunciat que anaven a fer proves als docents, però la Conselleria de Sanitat no li ho permet. Per això, el PPCV presentarà una moció en tots els ajuntaments i també una iniciativa en Les Corts exigint a les de Sanitat i Educació que facen test a tota la comunitat educativa “i si no ho fan que permeten als ajuntaments que els facen, dotant-los d’un fons econòmic per a atendre les despeses de la Covid”.

“Els ajuntaments han d’afrontar una quantitat de despeses que no estaven previstos o que els ha delegat el Consell i no tenen diners. Per això demanem una modificació pressupostària i que l’any que ve es partisca d’un pressupost zero, amb una línia nominativa específica per als ajuntaments per a atendre aquestes despeses de proves, adaptació, neteja i que permeta als consistoris fer test”, ha explicat.

Ha advertit que si Sanitat continua negant als ajuntaments fer les PCR, “el servei jurídic del PPCV estarà a la disposició dels alcaldes que seguisquen avant” i el partit està estudiant la possibilitat d’emprendre accions legals contra Sanitat i Educació perquè tot ocupador té l’obligació de subministrar el material necessari i posar els mitjans per a evitar els contagis dels seus empleats.

“NO ÉS ALARMISME, ÉS GESTIÓ”

Així mateix, la líder del PPCV ha demanat a Puig que arribe a acords amb els departaments de salut de la Comunitat Valenciana, tant públics com concertats i privats: “Em pose a la disposició de Puig per a ajudar-lo, però no callarem, això no és alarmisme, és gestió”, ha assenyalat.

Bonig ha assegurat que el PPCV ha mantingut una “lleialtat crítica” amb el Consell del Botànic durant la pandèmia i ha presentat diverses iniciatives: “Però són tan sectaris que no accepten res de nosaltres i, a més, no estan preparats, com en el cas d’emetre en directe les classes per streaming, al que ja han dit que no i és que no tenen ni càmeres ni targetes”.

La presidenta del PPCV ha criticat que encara no tinga una resposta de per què no es pot blindar per llei el pressupost sanitari i ha indicat que tampoc els han respost sobre la seua Llei de Conciliació Familiar.

“Al final el problema està dins del mateix Consell, on els tres partits del Botànic no es posen d’acord. Si no poden aprovar els reglaments de les Conselleries, com gestionaran una pandèmia?”, ha preguntat Bonig, que considera que el Govern valencià “sol viu d’anuncis” i això ho acaben “pagant els valencians”.

Ha indicat que Puig podrà intentar “silenciar” al PP o “practicar la demagògia i propaganda que vulga, però ha perdut la batalla de l’opinió pública, no està en la realitat, no ha tingut pla ni abans de la Covid, ni durant ni ara”, ha reiterat.

INSISTEIX EN LA INFERMERIA ESCOLAR

La dirigent ha insistit en les propostes en matèria d’educació i ha assenyalat que el PPCV tornarà a remetre a tots els ajuntaments la moció i la iniciativa la implantació de la infermeria escolar.

“És absolutament fonamental comptar amb ella en els 2.477 col·legis i instituts públics i públics-concertats de la Comunitat Valenciana”, ha indicat.

També ha demanat un acord amb els MIR i ha lamentat que la Comunitat porte “tot l’estiu amb això, mentre en altres CCAA com Madrid, Múrcia i Castella i Lleó, les tres governades pel PP, han arribat a acords”. Sobre aquest tema, ha demanat a Puig que “deixe d’amagar-se darrere de la consellera de Sanitat i actue”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =