25n
Orgull
Orgull

El PP denuncia que Puig acomiada a 3.300 sanitaris mentre Ayuso manté als 11.000 que va contractar per la Covid

“El 31 de maig van acabar els contractes Covid en la Comunitat i des de Sanitat van dir que anaven a contractar 6.000 persones. Estem a mitjan juny i no s’han contractat”, afirma José Juan Zaplana

El PP denuncia que Puig acomiada a 3.300 sanitaris mentre Ayuso manté als 11.000 que va contractar per la Covid
12/06/2021 -

El portaveu de Sanitat del grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, ha denunciat hui que la Generalitat acomiade a 3.300 sanitaris a les portes de l’estiu mentre en la Comunitat de Madrid es mantinga als 11.000 que es van contractar per la Covid.

José Juan Zaplana ha alertat dels problemes que es produiran aquest estiu en la Comunitat per la falta de personal. “El 31 de maig van acabar els contractes Covid en la Comunitat Valenciana i des de la Conselleria van dir que anaven a contractar 6.000 persones encara no han fet res. La veritat és que ja estem quasi a mitjan mes de juny i no s’han contractat i les mancances ja comencen a notar-se”, ha assenyalat.

“Mentre la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, renova a tots els sanitaris que van ser contractats per la Covid, en la Comunitat Valenciana s’acomiada a 3.300 via whatsapp. Dues maneres de governar que no admeten comparació”, ha manifestat el diputat. José Juan Zaplana ha recordat, així mateix, que la comunitat madrilenya va contractar un 22% més de personal sanitari que la Comunitat Valenciana com a reforç en la pandèmia “i a més els manté, mentre que Puig els ha acomiadat”.

Així, ha destacat que Madrid també ha oferit un contracte d’interins a tots els MIR i EIR que han acabat enguany, mentre el Govern de Puig només ha fet que menysprear-los.

“El minvament en el personal és un minvament en l’assistència als ciutadans, provocada per una gestió de la Conselleria que fa aigües pertot arreu”. El diputat ha manifestat, així mateix, que en alguns centres de salut s’han detectat ja problemes per a cobrir les vacances del personal a l’estiu. “Ens trobarem amb centres sense professionals suficients per a atendre a tota la població i amb els centres tancats a la vesprada des de l’1 de juliol”, ha denunciat.

“Mentre que des del sector turístic tothom està treballant per a intentar recuperar la normalitat, la conselleria de Sanitat segueix amb la seua deficient gestió, sense assegurar l’obertura dels consultoris de costa, sense un pla de substitucions per a les vacances i sense els necessaris reforços per a assegurar una atenció sanitària de qualitat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 15 =