25n
25N
25N

El PP denuncia que el Botànic "aniquila" les ajudes a les kellys al pressupost de 2021

La partida s’ha reduït progressivament: 300.000 euros en 2019, 200.000 en 2020 i zero euros en els pressupostos de 2021

El PP denuncia que el Botànic "aniquila" les ajudes a les kellys al pressupost de 2021
15/11/2020 -

El portaveu d’Economia del Grup Popular a les Corts Rubén Ibáñez ha denunciat avui que el Botànic ha aniquilat la partida d’ajudes a les cambreres de pis en el pressupost de 2021, conegudes com les kellys.

Rubén Ibáñez ha explicat que “no hi ha cap línia nominativa dedicada a les ajudes a les kellys, un col·lectiu molt precaritzat que l’esquerra vol expulsar de l’agenda política valenciana”.

“S’han oblidat totalment d’aquest col·lectiu al qual tant han promés. S’omplen la boca dient que les defensen, però a l’hora de la veritat, les abandonen. Diuen que és el pressupost per a l’any vinent és el que necessiten els valencians, que estem en una situació de crisi profunda i que els recursos són escassos i, no obstant això, no tenen cap problema a apujar-se el sou amb la qual està caient, amb més de 400.000 valencians en ERTO”.

El portaveu popular ha acusat “PSPV, Compromís i Podem d’aniquilar la partida destinada a les Kellys. Ha anat reduint-se progressivament. En 2019 van destinar 300.000 euros a la lluita contra la temporalitat de les cambreres de pis i la precarietat laboral. En 2020 van ser 200.000 euros i enguany, la precarietat dels quals és major per la pandèmia, ha estat esborrada del pressupost”.

Ibáñez ha assenyalat que “els grups d’esquerra s’han omplert la boca sobre les millores en les condicions de treball de les cambreres de pis, però a l’hora de la veritat, no sols no els donen les ajudes que sol·liciten sinó que les redueixen a zero i les fan desaparéixer del pressupost. És una vergonya absoluta”.

Rubén Ibáñez ha recordat que “la COVID ha afectat aquest sector amb acomiadaments a la meitat de l’estat d’alarma, retards en el cobrament d’ajudes socials, fixes discontínues que no van ser incloses en els ERTO per les seues empreses quan havien d’incorporar-se… en definitiva la pandèmia no ha fet més que empitjorar la precarietat laboral que fa anys estan sofrint”.

“En el pressupost -ha continuat- tampoc no diu res ni de la inclusió d’aquest col·lectiu laboral en les polítiques públiques de prevenció de riscos laborals, ni de convenis amb l’hostaleria, ni de l’estabilitat en l’ocupació en aquests moments d’especial crisi en el sector. Els han donat l’esquena deixant-les totalment abandonades mentre els membres del Consell no tenen cap problema a incloure en els pressupostos la seua pròpia pujada del seu sou. Hauria de caure’ls la cara de vergonya”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =