25n
25N
25N

El PP denuncia l'"abandó" del Monument a les Víctimes de la Riuada i planteja una bateria de mesures

El PP denuncia l'"abandó" del Monument a les Víctimes de la Riuada i planteja una bateria de mesures
31/08/2020 -

El grup municipal popular a l’Ajuntament de València ha alertat aquest dilluns de l'”abandó” que pateix el Monument a les Víctimes de la Riuada de 1957 i planteja una bateria de mesures.

A l’octubre d’enguany es compliran 63 anys del fatídic succés que es va cobrar la vida de 81 valencians i va causar danys materials d’incalculable valor a la ciutat de València. En el primer tram de l’Avinguda Aragó, un monument, obra de l’escultor Ramón de Soto, recorda, des de la seua inauguració en 1982, un dels successos del segle XX que més marcaria l’esdevenir de la ciutat i rendeix tribut a les seues víctimes mortals.

Segons la regidora ‘popular’ Marta Torrado, “València és una ciutat que ha sabut reinventar-se al llarg del temps, fent, en aquesta com en tantes altres ocasions, de la desgràcia una oportunitat per a convertir del riu en el gran espai verd que és en l’actualitat”.

Amb els seus nou quilòmetres de longitud, el Jardí del Túria és considerat, no en va, el parc lineal més gran del nostre país. No obstant això, “malgrat el caràcter simbòlic del Monument a les Víctimes de la Riuada, aquest es troba hui dia en unes condicions deplorables, resultant urgent tant la seua restauració com la neteja i l’adequació del seu entorn”, ha advertit Torrado.

“Per a començar, –puntualitza en un comunicat–, la falta d’un panell informatiu impedeix la lectura d’aquest. Una circumstància que explica que molts valencians desconeguen el significat d’aquest espai”.

En segon lloc, afig, “encara que el problema de la concentració d’indigents no és tan greu com en el passat, encara es produeixen pernoctacions en els voltants del monument per part dels qui manquen desgraciadament d’un sostre i s’aixopluguen de les inclemències meteorològiques en aquest punt de la ciutat. Fins fa unes poques setmanes, un matalàs ‘lluïa’ als voltants”.

En la seua opinió, aquesta és “una imatge intolerable que, des del Grup Municipal Popular, esperem no torne a repetir-se en el futur”, ha declarat l’edil.

A més, el Monument a les Víctimes de la Riuada “és un blanc habitual del vandalisme”. Fa uns mesos, aquest va començar el dia amb grafitis en tota la seua superfície, tant en el mateix monument com als voltants d’aquest: en la graderia perimetral que l’envolta i en les instal·lacions elèctriques.

D’altra banda, “la falta de neteja resulta més que patent”. A causa del creixement descontrolat de les males herbes, aquestes superen en altura en aquests moments la base de la làmina d’aigua. “La pretesa ‘renaturalització’ de la ciutat no pot servir d’excusa a l’equip de govern municipal per a fer desistiment de les seues funcions més bàsiques”, censura Torrado.

Finalment, la regidora ha denunciat els despreniments de part dels materials que componen la base del monument, suposant un perill per a les persones.

A la vista dels problemes abans assenyalats, el Grup Municipal Popular va presentar al passat Consell de Districte d’Exposició una moció amb tota una sèrie de propostes de millora, resultant aprovades la majoria d’elles.

En primer lloc, els Populars van reclamar a la Delegació de Benestar que, en el marc de les seues competències i a través dels serveis d’ella dependents, impulse noves actuacions tendents a resoldre la situació del col·lectiu d’indigents, donant una solució definitiva a aquesta població mitjançant la seua inserció en programes municipals.

En segon lloc, que l’Àrea de Protecció Ciutadana, a través del Servei de Policia Local, desenvolupe les mesures oportunes per a garantir que no es tornen a produir pernoctacions en l’àmbit del monument.

En tercer lloc, que el Servei de Gestió de Residus Sòlids i Neteja reforce les labors de neteja en l’entorn. Finalment, que la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals impulse, com més prompte millor, la rehabilitació integral del Monument a les Víctimes de la Riuada, instal·lant, així mateix, un panell informatiu on es valore el citat monument.

La regidora popular Marta Torrado ha lamentat que l’equip de govern municipal” seguisca sense reconéixer l’evident problema de falta de neteja al voltant del Monument a les Víctimes de la Riuada”. A diferència de la resta de propostes que incloïa la moció, aquesta no va resultar aprovada.

“Ni els matalassos ni la mala herba han de ser part del nostre paisatge urbà, menys encara en un monument com aquest”, ha manifestat Marta Torrado. Un mes després d’aprovar-se la moció presentada pel Partit Popular al Consell de Districte d’Exposició, les pintades han sigut eliminades, però l’aigua de la làmina es troba estancada, les males herbes continuen colonitzant l’esplanada i l’estat de degradació del monument s’agreuja.

És per això que, “des del Grup Municipal Popular, estarem especialment atents que l’equip de govern complisca la seua paraula i millore com més prompte millor l’estat de conservació d’aquest espai, per al seu ús i gaudi pels veïns”, conclou el comunicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =