25n
25N
25N

El PPCV critica el "retard" del Consell a resoldre les beques universitàries: "Deixa en uns llimbs a 50.000 estudiants"

El PPCV critica el "retard" del Consell a resoldre les beques universitàries: "Deixa en uns llimbs a 50.000 estudiants"
30/08/2020 -

El portaveu d’Universitats del grup popular en Les Corts, Luis Martínez, ha criticat aquest diumenge el “retard” de la Generalitat a resoldre les beques universitàries per al pròxim curs, ha lamentat que el Consell “ha preferit anar-se’n de vacances” i ha denunciat que “ha deixat als llimbs als 50.000 estudiants de les universitats de la Comunitat”.

Martínez ha indicat que el termini normal i habitual de resolució de les beques d’estudi universitàries és finals del mes de juny, quan està acabant el curs, ha informat el PPCV en un comunicat. “D’aquesta manera els estudiants ja saben durant l’estiu si disposaran de beca per al curs següent i si no és així poder organitzar-se per a fer front als pagaments”, ha assenyalat.

En canvi, ha criticat, enguany la resolució de les beques “no s’ha fet” i “ens trobem que els estudiants estan a les portes d’inici de curs sense saber si tindran aqueixa ajuda, que en molts casos és imprescindible per a seguir amb els estudis”.

En aquesta línia, ha lamentat “quina diferència amb la resolució d’ajudes per part de la Conselleria al projecte ELLIS, del qual forma part el marit de la consellera Carolina Pascual i que sí que ha sigut agraciat aquest estiu amb la publicació d’una subvenció per als pròxims anys de cinc milions d’euros”.

Martínez ha acusat Pascual de “fer un desistiment de funcions”. “Igual que ha succeït en altres àrees, el Consell ha preferit anar-se’n de vacances abans que deixar els deures fets. I com en el col·legi arriben a setembre amb suspensos en la motxilla. De moment als estudiants universitaris ja se’ls ha deixat arrere”, ha manifestat.

El portaveu d’Universitats ha incidit en la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, que, a parer seu, “pot tindre conseqüències importants en la continuïtat dels estudis” perquè “hi ha multitud de llars en situació d’ERTO, sense saber com estaran en uns mesos i desconeixent els ingressos i estalvis que tindran”. “Són molts els estudiants universitaris que hui pengen d’un fil en desconéixer si comptaran o no amb beca”, ha alertat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 4 =