25n
25N
25N

El PP critica que la Generalitat "malgasta" 450.000 euros en memòria històrica en plena pandèmia de Covid-19

El PP critica que la Generalitat "malgasta" 450.000 euros en memòria històrica en plena pandèmia de Covid-19
13/07/2020 -

El diputat del PP en Les Corts Fernando Pastor ha denunciat aquest dilluns que la Generalitat “malgasta” quasi mig milió d’euros en accions de memòria històrica, qüestions que haurien d’estar en un segon pla com són la Guerra Civil o la dictadura” en un moment com l’actual marcat per la pandèmia de coronavirus.

En un comunicat, ha explicat que la consellera de Transparència, Rosa Pérez, destinarà 450.000 euros als ajuntaments perquè gasten en qüestions relatives a la memòria històrica “en uns moments en els quals les prioritats i l’atenció han de centrar-se en les necessitats sorgides de la Covid-19 i els problemes que pateixen les famílies valencianes”.

Pastor ha assenyalat que “mentre les víctimes de la Covid-19 són silenciades i ignorades pel Consell, la consellera Rosa Pérez malgasta mig milió d’euros en qüestions que en aquests moments haurien d’estar en un segon pla”.

Ha assenyalat que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) del 9 de juliol va publicar la convocatòria perquè puguen accedir a les ajudes ajuntaments i associacions i, per a Pastor, “flama poderosament l’atenció que només puguen presentar-se entitats que tinguen entre els seus fins a la memòria democràtica valenciana”. “És a dir, això de la pública concurrència sona a acudit. Estan teledirigint els diners públics per a donar-lo als seus amics”, ha agregat.

Al seu judici, “amb totes les necessitats i manques derivades de la Covid-19 no té cap sentit que en el que queda d’any ens obstinem a gastar mig milió d’euros en la posada en valor dels llocs de la memòria i retirada dels vestigis relatius a la Guerra Civil i a la dictadura” perquè “seria més oportú atendre amb aqueixos diners moltes estretors i prioritats de les famílies valencianes, ens ho agrairien”.

Finalment, el diputat popular ha indicat que “crida molt l’atenció que la consellera Rosa Pérez estiga tan motivada i dedicada a aquests fets que van ocórrer fa més de 80 anys, però no tinga un minut per a dedicar-li’l a les víctimes de la Covid-19, que l’única cosa que han rebut per part del Consell és veto i silenci”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 18 =