25n
25N
25N

El PP critica que el Consell destina 650 milions a pagar un préstec quan "deu més de 4.000 milions a proveïdors"

El PP critica que el Consell destina 650 milions a pagar un préstec quan "deu més de 4.000 milions a proveïdors"
28/04/2020 -

El portaveu d’Economia del PP en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha criticat que el Consell de Ximo Puig “destine 650 milions d’euros a pagar un préstec mentre deu més de 4.000 milions a proveïdors valencians”.

En un comunicat, Ibáñez ha insistit que l’avançament que va anunciar Puig sobre els diners que havia d’arribar a la Comunitat (1.850 milions de la liquidació del finançament de 2018 que havien d’arribar al juliol i dels quals va assenyalar que el 50% arribarien ja) no ha sigut tal “i al final el que hem obtingut els valencians del Govern ha sigut un préstec per a pagar un altre préstec”.

“Puig va dir que el que anava a arribar era un avançament del sistema de finançament i, per tant, anàvem a tindre liquiditat. No obstant això, amb la política de Sánchez i el beneplàcit de Puig i el seu Consell el que ocorrerà és que s’aguditzaran els problemes dels valencians”, ha assegurat el diputat.

Al seu judici, “Sánchez es mostra insolidari amb la Comunitat Valenciana davant la tragèdia més gran humana i crisi de la nostra història recent i el que necessitem són ajudes directes i immediates en lloc de préstecs”. “La necessitat econòmica en aquests moments, per a comprar material sanitari i per a reactivar l’economia, és prou important perquè aquesta siga la prioritat”, ha agregat.

“Entre el que es va deixar sense pagar en 2019 als proveïdors (2.500 milions d’euros) i les factures en el calaix que acumulava a data de 31 de març (1.500 milions d’euros) el Consell de PSPV, Compromís i Podem deu 4.000 milions d’euros. És una autèntica emergència en la qual Puig hauria de centrar-se i ser reivindicatiu, no conformar-se amb autoritzacions de préstecs per als valencians. La política de Puig és un llast per a la reactivació econòmica, la seua morositat produeix tancaments empresarials”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 7 =

museo prehistoria