25n
25N
25N

El PPCV lamenta que el Botànic "rebutja demanar al Govern l'equiparació salarial de Policia i Guàrdia Civil"

El PPCV lamenta que el Botànic "rebutja demanar al Govern l'equiparació salarial de Policia i Guàrdia Civil"
22/11/2020 -

El portaveu de Governació del Grup Popular en Les Corts Valencianes, José Antonio Rovira, ha denunciat que el PSPV, Compromís i Unides Podem –els grups que sustenten al Botànic– “rebutgen demanar al Govern que complisca amb l’equiparació salarial de Policia Nacional i Guàrdia Civil amb les Policies Autonòmiques, compromesa en 2018”.

Rovira ha criticat que recentment les tres formacions van rebutjar, durant el transcurs d’una comissió en Les Corts, donar suport a la proposta del PPCV per a instar el Govern a executar aquesta equiparació retributiva. En aquest sentit, Rovira ha defensat que es tracta de “fer efectiu un acord que va aconseguir el Govern de Rajoy en 2018 amb sindicats policials i Guàrdia Civil i que Sánchez només ha complit de manera parcial”.

El portaveu de Governació ha precisat que l’acord era de tres anys per un import de 807 milions d’euros, més 100 milions euros anuals per a incentivar el reingrés de personal sense destí al servei actiu. “En 2018 es van destinar 310 milions d’euros, en 2019 també i en 2020 i després que Sánchez l’haja ajornat dues vegades diuen que ho pagaran en la nòmina de novembre, incloent-hi els endarreriments des de gener 2020”, ha assenyalat.

El dirigent ‘popular’ ha precisat que en la clàusula primera de l’Acord d’Equiparació s’acordava també realitzar un estudi per una consultora externa que analitzara si aqueixos 807 garantien l’equiparació total o era necessari afegir més fons a l’acord.

No obstant això, ha criticat que “després de més de sis mesos d’estudi es va assenyalar que era necessari incrementar la xifra de 807 milions”, al mateix temps que ha lamentat que “la realitat és que el PSOE no ha volgut pujar ni un euro ni es farà”.

Rovira ha recriminat que “res més arribar Sánchez al Govern, el primer que va fer el ministre de l’Interior va ser encarregar un nou informe que diguera com repartir aqueixos 807 milions, sense possibilitat d’afegir un euro més”.

El diputat del PP ha garantit que la seua formació “estarà molt vigilant per a veure si es compleix en la nòmina d’aquest mes amb els endarreriments” i ha indicat que “les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han de tindre si cap major reconeixement que mai”.

“Durant els primers mesos de pandèmia i de confinament la seua labor ha sigut exemplar i fonamental. Hui continuen estant en primera línia, mantenint l’ordre i ajudant als qui més el necessiten”, ha defensat.

Finalment, ha manifestat que “no es pot consentir que aquest acord d’equiparació es convertisca tan sols en un augment salarial, sense arribar a les retribucions dels cossos autonòmics” i ha afegit que “es tracta d’una prova més que els 807 milions han quedat curts és que l’augment de plantilles de 5.700 efectius en Policia Nacional i uns 4.500 en Guàrdia Civil en aquests anys no s’ha tingut en compte”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − un =