25n
25N
25N

El PP instarà en Les Corts que es tramite de manera urgent un pla de recuperació de platges després de Gloria

El PP instarà en Les Corts que es tramite de manera urgent un pla de recuperació de platges després de Gloria
22/01/2020 -

El Grup Parlamentari Popular en Les Corts presentarà aquest dijous una proposició no de llei (PNL) per a tramitar de manera urgent un pla de recuperació de platges després de l’afecció de la borrasca Gloria al litoral de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la síndica dels ‘populars’, Isabel Bonig, durant la seua visita a la Fira Internacional del Turisme (Fitur) de Madrid. La presidenta del PP valencià ha defensat aquesta proposta per a recuperar “el litoral de tota la Comunitat Valenciana, des del nord fins al sud, i que les seues platges i els seus passejos marítims puguen estar en ple rendiment per a la pròxima campanya, que és per Setmana Santa, en tot just dos mesos”.

Així, Bonig ha incidit en què “no sols cal demanar al Govern d’Espanya, com ha fet Compromís”, sinó que “la Generalitat també té competències en matèria de costes”. A més, ha opinat que si el Consell “no troba diners” per a aquest pla “hi ha un milió d’euros destinats a foment de la Comunitat en la televisió autonòmica que vist que els índexs no són molt bons, podrien destinar-ho a les ajudes a la gent que ho ha perdut tot”.

En aquesta línia, ha assegurat que “els huit milions per a les ajudes per les gelades del caqui no han arribat a la Ribera, ni les ajudes a la Vega Baixa després de la DANA estan arribant”, per la qual cosa ha demanat “menys ‘ximoanuncios‘ i més acció”, al mateix temps que ha donat la mà al Consell per a col·laborar en aquesta qüestió.

D’altra banda, Bonig també ha criticat que “han passat tres dies des de la manifestació d’Orihuela” en contra de la llei del plurilingüisme i que Puig “no l’ha anomenada” per a “asseure’s i pactar una llei que garantisca la llibertat”.

També ha criticat que “ahir vam saber que el Govern d’Espanya ens donarà 270 milions menys en lliuraments a compte, i a més, l’IVA que ens deuen de 2018, que són 250 milions, no ens els han pagats”. Per això, ha “allargat la mà a Puig” per a “dur a terme iniciatives que realment retornen als valencians el que és dels valencians”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 12 =