25n
25N
25N

El PP advoca en la reconstrucció de la Comunitat per abaixar impostos i reordenar l'administració

El PP advoca en la reconstrucció de la Comunitat per abaixar impostos i reordenar l'administració
20/07/2020 -

El PP en Les Corts ha defensat aquest dilluns la baixada d’impostos i la reordenació de l’administració autonòmica al procés de reconstrucció de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, el portaveu d’Economia del grup ‘popular’ en la Cambra valenciana, Rubén Ibáñez, ha indicat que els valencians “no poden pagar amb una pujada d’impostos la factura de la Covid-19”.

Ibáñez s’ha pronunciat d’aquesta manera abans de la reunió de la ponència de la comissió de reconstrucció de les Corts, en la qual aquesta jornada s’abordaran les propostes en matèria econòmica. El diputat, que ha donat a conéixer les iniciatives d’aquesta formació en aquest àmbit, ha assenyalat l’executiu autonòmic, el Govern del Botànic, “no pot continuar castigant els ciutadans”, segons ha informat el PP en un comunicat.

Així, Rubén Ibáñez ha explicat que el seu grup parlamentari advoca per la baixada d’impostos, amb la reducció de l’impost de transmissions patrimonials al 6 per cent o la desaparició de l’impost de successions i donacions, així com per reduir l’impost d’actes jurídics documentats al 0,75 per cent.

“Des del PPCV considerem que és el moment d’alimentar l’economia i no castigar-la més i creiem que el Govern valencià ha de fer també un esforç”, ha manifestat en aqueixa línia el diputat.

Al seu torn, Ibáñez ha considerat que el Consell ha de reordenar la seua administració. “No pot ser que Habitatge fóra abans una direcció general i hui siga una vicepresidència amb 18 càrrecs. L’administració no pot estar hui exactament igual que al gener perquè la vida de tots els valencians ha canviat des de llavors”, ha asseverat.

El representant del PP ha apuntat que “és necessària una reordenació política amb reducció d’alts càrrecs i amb més dotació pressupostària per als interessos generals dels valencians i no per als interessos polítics del Botànic”.

Igualment, el portaveu d’Economia ha anunciat entre les propostes del seu grup un pla per a l’agricultura, la pesca i la ramaderia, així com un pla de turisme de 10 milions d’euros, un pla per a les pimes, una línia de 15 milions en l’IVF per a cultura, arts escèniques i sector audiovisual, i un pla per a autònoms incloent els mutualistes.

A més, el PP planteja potenciar les energies renovables o sol·licitar al Govern central el canvi de finançament autonòmic, la reclamació dels 281 milions d’euros de l’IVA o que els ERTO es prolonguen fins a final d’any.

INDÚSTRIA

“Presentem també un pla molt important per a la indústria valenciana, un pla de 120 milions per a l’exercici 2020-2021 atés que precisament la indústria ha sigut la gran retallada durant la pandèmia”, ha indicat Ibáñez. El parlamentari ha assenyalat que s’ha retallat el pressupost de la Generalitat en indústria valenciana durant aquests mesos de pandèmia en més de 50 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 7 =

bombers
CCCC
bombers