25n
25N
25N

El PP pregunta al Consell pels protocols en residències de majors i col·legis pel Covid-19

El PP pregunta al Consell pels protocols en residències de majors i col·legis pel Covid-19
06/03/2020 -

El grup parlamentari ‘popular’ en Les Corts Valencianes ha demanat informació i documentació sobre els protocols que s’estan seguint en els centres de la Comunitat “on es concentra major població vulnerable com són les residències de majors o col·legis i instituts”.

El PP vol saber “quina és la resposta de les conselleries implicades després que s’hagen detectat diversos casos en un col·legi i en una residència d’ancians de Madrid”. “La millor manera de no generar alarma és tindre a la població informada, és necessari saber si existeixen els protocols i que els professionals els coneguen per a no actuar a posteriori”, assenyala el PP en un comunicat.

“L’administració té l’obligació de traslladar als professionals els protocols”, ha indicat el grup parlamentari, que subratlla que “estar alerta no és generar alarma i per això, demanem a l’administració que estiga alerta i tinga alertats als col·lectius més vulnerables”.

Sobre aquest tema, el portaveu de Sanitat el PP, José Juan Zaplana, ha anunciat que ha presentat una bateria de preguntes i sol·licituds d’informació per a conéixer “de primera mà” quins protocols s’estan duent a terme en els centres educatius i instituts de la Comunitat Valenciana per a previndre el contagi.

En aquesta mateixa línia, la portaveu de Benestar Social, Elena Bastidas ha instat a la vicepresidència d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a explicar “quines precaucions està posant en marxa en les residències i centres de majors, dependents d’aquesta, per a previndre contagis per Covid-19”.

“No volem que ens enxampe per sorpresa, tenim als millors professionals, però volem estar al corrent de les decisions que es prendran respecte als col·lectius més vulnerables”, ha assenyalat i ha afegit que, davant els casos coneguts, han sol·licitat que els remeten “les precaucions i mesures amb relació a les persones especialment vulnerables”, perquè en “aquests casos, l’oposició ha de tindre una informació fluida i conéixer els passos en temps real, les actuacions que es van donant dia a dia per a saber si s’han detectat nous casos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 7 =