25n
25N
25N

El PP insta al Consell a "pagar els salaris de persones amb discapacitat que treballen en Centres Especials d'Ocupació"

El PP insta al Consell a "pagar els salaris de persones amb discapacitat que treballen en Centres Especials d'Ocupació"
08/03/2020 -

La diputada del Grup Parlamentari Popular María José Catalá ha registrat una moció en Les Corts per a exigir al Consell que “pague els salaris de les persones amb discapacitat que treballen en els Centres Especials d’Ocupació i que s’augmente el pressupost”.

La també portaveu municipal del PP ha reclamat a l’administració valenciana que “pague el deute que té contreta amb els Centres Especials d’Ocupació i que adopte de manera immediata un mecanisme pressupostari per a cobrir totes les subvencions adscrites al foment d’ocupació per a persones amb discapacitat o diversitat funcional del segon semestre de l’any 2019 i que es van presentar dins del termini i en la forma escaient”.

Catalá, en un comunicat, ha denunciat que el Consell “no ha pagat les ajudes del segon semestre per a finançar els salaris de les persones amb discapacitat del segon semestre del 2019 i que, a més, ha denegat les ajudes a 38 Centres Especials d’Ocupació per esgotament de crèdit”.

En aquest sentit, s’ha preguntat “què passaria si els consellers no hagueren cobrat el seu salari de la segona meitat de l’any passat” i “què passaria si ara al març els diuen que no cobraran el seu sou del 2019”. “Si no succeeix amb ells, per què ho fem amb les persones amb discapacitat?”, ha qüestionat.

La dirigent ‘popular’ ha titllat d'”escandalosa la situació que estan patint aquestes persones” i ha retret que el govern valencià “no diu res”. “No sabem si per desconeixedors o per indolents”, ha postil·lat Catalá.

La Conselleria d’Economia Sostenible que dirigeix Rafael Climent “deu el segon semestre dels sous de les persones amb discapacitat, uns impagaments d’uns cinc milions d’euros, i a més, ha denegat aquestes subvencions a 38 centres i que està xifrada en altres cinc milions”, ha denunciat Catalá.

La diputada ha criticat que el Consell “haja pagat només les subvencions dels primers sis mesos del 2019”. “No vull pensar malament però és molta casualitat que es pagara només la primera part de l’any coincidint amb les eleccions”, ha asseverat.

AMPLIAR EL CRÈDIT PER Als COSTOS SALARIALS

La moció que ha presentat Catalá demana que s’adopte el mecanisme pressupostari per a cobrir totes les ajudes sol·licitades presentades dins del termini i en la forma escaient en 2019, que es paguen els deutes del 2019 i que s’amplie el crèdit per a finançar els costos salarials dels treballadors amb discapacitat o diversitat funcional de manera que cobrisca la demanda real d’aquestes ajudes en la Comunitat Valenciana.

També sol·licita que s’exigisca al Govern d’Espanya que augmente, en els Pressupostos Generals de l’Estat, la partida destinada a finançar aquestes polítiques de foment d’ocupació.

Catalá ha denunciat que per a aquest any 2020 s’han aprovat unes ajudes de 24 milions, mentre que en 2019 van ser de 34. “Si amb 34 milions d’euros el Consell no ha pagat i ha deixat fora a 38 centres per esgotament de crèdit, què passarà enguany quan està previst 10 milions menys d’ajudes?”, ha preguntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − nou =

bombers
bombers