25n
25N
25N

PP, Ciutadans i VOX carreguen contra Grezzi

PP, Ciutadans i VOX carreguen contra Grezzi
31/10/2019 -

La portaveu del grup ‘popular’ a l’Ajuntament de València, María José Català, ha assegurat que en el consistori han començat els “Jocs de la Fam” i “tothom es tira les culpes” en les dues causes que hi ha en recerca judicial, per la qual cosa creu que el vaixell “s’enfonsa i tots intenten que el company s’enfonse amb ell”.

Per part seua, el síndic de CSFernando Giner, demana la dimissió com a regidor de Mobilitat de Giuseppe Grezzi, i no sols com a president de l’EMT, mentre que Vox es pregunta “quin conte” portarà l’alcalde, Joan Ribó, al ple d’aquest dijous i espera el cessament del regidor.

Així ho han indicat els portaveus en declaracions als mitjans abans de l’inici del ple d’aquest dijous, en el qual Ribó compareix per a explicar la situació en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) després del frau de quatre milions d’euros registrat en l’entitat.

Els síndics s’han referit també al processament de l’edil de Cultura festiva, Pere Fuset, recentment processat per un jutjat de València per l’accident mortal en el muntatge de les graderies dels Concerts de Vivers.

Cs demanarà en el ple la dimissió de Grezzi com a regidor –ja ho van fer com a president de l’EMT— perquè ha qüestionat que si bé ha estat un “súper regidor” que ha estat capaç de canviar el sentit dels carrers, posar carril bici “sense permís de la Policia Local” i va agafar la gestió del pàrquing de Bruixes, “ara resulta que no sabia res de l’estafa dels quatre milions, ni de l’ingrés dels 19 milions a l’agost” en l’entitat i “estava tot delegat”.

“Les coses no funcionen així”, ha retret, i ha xifrat en tres vegades les que ha mentit Grezzi: en el ple, on ha assegurat que tant ell com Ribó “ens van ocultar la situació”; ho va fer en descarregar “tota la culpa” en la treballadora acomiadada “i quan va dir que cap directiu estava informat”. “Per aquestes mentides ha de dimitir”, ha dit, i ha afegit que estan “farts de rondalles”.

El regidor de Vox José Gosálbez s’ha preguntat “quin conte ens conta avui” Ribó i ha qualificat a Grezzi de “nefast gestor on n’hi haja”, per la qual cosa espera que Ribó ho cesse perquè està “més sol que la una”.

Per part seua, Catalá ha mostrat la seua confiança que el PSPV, en el cas de l’EMT, “deixe d’estar acovardit en el paper d’actor secundari que es deixa fer per un govern de Compromís que no assumeix responsabilitats i diu moltes mentides”.

Així, assenyala que per la “potinera” comissió de recerca, ha quedat acreditat que “esmenten en dir que des de 2017 no es fan girs bancaris”, ja que “hi ha factures del lletrat assessor pagades l’abril de 2018 per gir bancari”. “Se li ha pagat més de 200.000 euros des de 2015, un secretari amic al qual li paguem més de 200.000 per fer un informe que diga que no és necessari anar al Tribunal de Comptes”, pel frau, la qual cosa considera que és un “vestit a mesura per a Ribó i Grezzi“.

“Menteixen, ens deneguen la informació i es neguen anar al Tribunal de Comptes encara que va ser un acord acordat per tots els consellers del consell d’administració”, ha lamentat i ha qualificat de “determinant” l’informe de CaixaBank que revela que “els han estafat per les seues fallades i errors”.

Per això, ha titllat a Grezzi de “Pinotxo de la política valenciana perquè esmenta més que parla” i confia que Ribó “no li done suport encara que li haja amenaçat d’anar al grup mixt”. “Si cau Grezzi, cau Ribó, si cau Fuset, cau (Carlos) Galiana”, ha manifestat, per a considerar que “tothom es tira les culpes, i això sembla els Jocs de la Fam; sona a fi de cicle, el vaixell s’enfonsa i tots intenten que el company s’enfonse amb ell”.

FUSET

D’altra banda, el grup municipal ‘popular’ ha reclamat, a través d’una moció per via d’urgència, que l’Ajuntament es persone en el judici contra Fuset. Segons ha assenyalat Catalá, “la personació de l’Ajuntament en aquest cas aquest va ser un acord del ple en 2018” i Inspecció de Treball “ja va condemnar a l’Ajuntament de València al pagament de 40.986 euros per les irregularitats detectades i ara el jutjat ha obert judici contra Fuset per la mort del treballador”.

Des de Vox, es demana el cessament de Fuset perquè Ribó “va dir en 2014 que qualsevol regidor del seu govern que fóra investigat seria destituït” mentre que Giner reclama que se li aparte “tècnicament de les seues funcions i no puga signar ni un paper”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 16 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus