25n
25N
25N

El PP demana activar "com més prompte millor" un pla per a "tallar la falta de ciberseguretat a l'Ajuntament"

El PP demana activar "com més prompte millor" un pla per a "tallar la falta de ciberseguretat a l'Ajuntament"
06/03/2020 -

La regidora del Grup Popular a l’Ajuntament de València Paula Llobet ha reclamat aquest divendres que s’active “com més prompte millor” un pla per a “tallar la falta de ciberseguretat” en el consistori, després que la Sindicatura de Comptes haja advertit en una auditoria de les “deficiències en la gestió municipal en aquesta matèria”, segons el PP.

L’estudi, realitzat durant 2019, ha donat com a resultat que de cent punts, l’Ajuntament aconsegueix 47,5 punts en índex de maduresa, sent el nivell mínim objectiu els 80 punts, ha explicat el grup municipal en un comunicat.

També diu en el seu informe la Sindicatura, segons el PP, que el nivell de maduresa en aquest àmbit de l’Ajuntament és només “inicial”, encara que hi ha processos de control, “però la seua gestió no està correctament organitzada”. “És a dir que tenim eines, però no hi ha ningú que les utilitze correctament”, ha criticat el PP.

L’edil ‘popular’ ha destacat que la Sindicatura demana al govern municipal que ha d’aconseguir els mínims fixats, encara que “segueixen lluny d’ells” i per això reitera que “haurà de dedicar inversions tant materials com en personal per a fer les millores oportunes”, ha afirmat.

La regidora Paula Llobet ha afirmat que aquesta auditoria “ve a confirmar” la “falta de ciberseguretat” que denuncia el grup municipal. Ha incidit a més en què “no és el primer informe que així ho adverteix, perquè des de 2016 diferents auditories així els afirmen però el Govern de Ribó i PSPV segueixen sense realitzar les oportunes actuacions”.

ESTAFES DE L’EMT

Segons el PP, “un dels exemples més clars d’aquesta falta de ciberseguretat han sigut les dues estafes en un sol mes que ha patit l’Empresa Pública de Transport (EMT)”. “La falta de ciberseguretat i la falta de controls interns en la gestió provoque una estafa de 4 milions d’euros, de la qual ningú es vol fer responsable en l’EMT”, ha postil·lat.

Per tot això, el Grup Municipal Popular demana a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i als seus socis de govern que “activen com més prompte millor un pla de ciberseguretat a l’Ajuntament de València per a almenys complir amb el mínim exigible”.

Per a la regidora Llobet, “aquest pla hauria d’haver-se iniciat fa anys per a evitar ciberatacs a les administracions públiques, altres comunitats com Andalusia ja l’han posat en marxa molts dels seus ajuntaments”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 7 =