25n
25N
25N

El PP arranca gira amb "Retallades Tour" per a explicar les retallades del Botànic

El PP arranca gira amb "Retallades Tour" per a explicar les retallades del Botànic
07/10/2019 -

El PP ha exigit a la Conselleria d’Hisenda el Pla Econòmic Financer (PEF) i ha advertit que si en el termini d’un mes que marca la llei de Transparència no li ho han entregat acudiran al Consell de Transparència perquè “forçosament” ordene la seua remissió.

Així, ho ha anunciat aquest dilluns la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en una roda de premsa per a explicar la campanya ‘Retallades Tour’ per a explicar poble a poble, a més d’en xarxes socials, “la vertadera radiografia” de les retallades socials que aplicarà el Consell i que demostrarà que el president Ximo Puig “va mentir” en seu parlamentària en negar-los.

Bonig ha explicat que aquest mateix dilluns han presentat a Hisenda, a l’empara de l’article 15 de la Llei de Transparència 2/2005, la sol·licitud de documentació del PEF després que la mateixa vicepresidenta Mónica Oltra, reconeguera divendres passat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que Compromís i Podem “desconeix” aquest pla a pesar que el conseller Vicent Soler l’ha remés el ministeri d’Hisenda.

De la mateixa manera, ha criticat que “ningú done explicacions” sobre les vertaderes retallades que s’escometran a pesar que la llei quan l’article 9 d’aquesta llei estableix que la Generalitat “l’hauria d’haver publicat motu proprio”. “Mana nassos que el Consell que va vindre a obrir les finestres es negue a donar informació”, ha recriminat.

Sobre aquest tema, ha advertit que si en el termini d’un mes que marca la llei Hisenda no li proporcionarà la informació presentaran una reclamació al Consell de Transparència que “forçosament obligarà Hisenda a entregar la documentació”. Bonig ha confiat a no haver d’obrir un mecanisme judicial per a recaptar la informació.

En paral·lel, ha anunciat que el PP posarà en marxa una campanya per a explicar als valencians les retallades socials amb “nom i cognom” que escometrà el Consell en els quatre nivells administratius: locals, provincials, autonòmics i nacionals.

Bonig ha assenyalat que aquestes retallades en Educació, Sanitat i Benestar Social no són sol número sinó a “persones que cal mirar als ulls”. Per això, en cada acte regidors, diputats provincials autonòmics i nacionals donaran compte d’aquestes retallades que demostraran que Puig i Oltra “van mentir” en seu parlamentària en negar-los.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que els 400 milions de retallades reconegudes per Puig són només “la punta de l’iceberg”, ja que hi ha 9.200 milions sense executar, 1.200 de factures sense pagar i 1.600 de factures en el calaix.

“CONSELL D’ALTA TENSIÓ”

Bonig ha recalcat que si el Botànic I va ser el govern del Titanic, la reedició del pacte els ha portat a ser “un Consell d’alta tensió: molt d’endoll i poca gestió”. Així, ha assenyalat que mentre el Consell “retalla en drets suma en privilegis”: 17 milions per a assessors i 330 endollats en l’Administració i empreses públiques.

A més, ha recordat l’1,3 milions que l’IVF “va perdonar” a Editorial Premsa Ibèrica (EPI) que per a comprar el Grup Zeta, en el qual està integrada Pecsa, editora del periòdic ‘Mediterrani’ de la qual Puig posseeix un 1,32% d’accions, a més de les 5,1 milions de subvencions “a dit” i gastar-se una publicitat institucional de 20 milions.

En aqueix sentit, ha assenyalat que entén el “cabreig” d’Oltra i ha apuntat que en el seu lloc ella hauria “trencat” el Govern perquè la falta d’informació sobre el PEP és “una mostra de deslleialtat i desconfiança total i absoluta cap a una part del Consell, Compromís i Podem”.

Així mateix, ha recordat que Puig defensava que “sense drets socials no hi ha democràcia”. “Qui ho ha vist i qui ho veu”, ha lamentat Bonig, que ha apuntat que “almenys” el PP va aplicar “mesures molt dures i difícils” per a “eixir del forat” en el qual ens va deixar l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 15 =