25n
Orgull
Orgull

El PP ampliarà la denúncia a Antifrau de les obres de la Plaça de l'Ajuntament

Xisco Navarro

El PP ampliarà la denúncia a Antifrau de les obres de la Plaça de l'Ajuntament
15/06/2021 -

El regidor del Grup Municipal Popular, Carlos Mundina, ha anunciat hui que el PP ampliarà la denúncia que va presentar fa més d’un any en l’Agència Antifrau per les obres de la Plaça de l’Ajuntament, el primer contracte del qual va ser a dit, exprés i donat a una empresa vinculada amb un alt càrrec del Botànic.

Hem decidit ampliar la denúncia després de conéixer l’informe dels auditors on assenyalen 3 contractes relatius a la Plaça de l’Ajuntament i adverteixen d’un possible fraccionament”, ha assenyalat el regidor.

Els tres contractes que sumen 32.750 € (sense IVA) des del punt de vista dels auditors ” aquests contractes compleixen una mateixa finalitat tècnica i econòmica de les prestacions que es contracten i, en conseqüència, es podria haver valorat la possibilitat de realitzar un únic expedient de contractació que cobrira el projecte de remodelació íntegrament (article 99 LCSP). ”

Aportarem a l’Agència Antifrau aquestes auditories que detecten deficiències en la contractació i assenyalen clarament les obres de l’Ajuntament”, ha assenyalat Mundina qui ha recordat que el govern de Ribó s’ha gastat 1,2 M€ a través de multitud de contractes donats no sols en l’EMT sinó també a través de les regidories de Mobilitat i Urbanisme. “Aportarem tots aquests contractes a l’Agència Antifrau, ja que molts d’ells es deuen a un mateix objecte i volem saber si hi ha hagut fraccionaments”.

Carlos Mundina i Marta Torrado, consellers del PP en l’EMT, han mostrat la seua preocupació davant les auditories que hui van al Consell d’Administració on alerten que l’Entitat no ha implantat un programa de prevenció de riscos penals que incloga mesures de vigilància i prevenció de responsabilitats, t també es detecten deficiències en matèria de contractació i es demana un major control sobre la documentació i terminis de pagaments entre altres, així com irregularitats en cas de transparència.

“Sens dubte el més greu és la reclamació de la liquidació de l’Agència Tributària de 10,5 M€ per no declarar l’IVA de les aportacions municipals. De fet, els auditors fan una excepció en l’informe d’auditoria dels comptes anuals, ja que l’Entitat hauria d’haver registrat la provisió de riscos corresponent. “.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − setze =