25n
25N
25N

El PP amplia la denúncia a l'Agència de Protecció de Dades per l'estafa en l'EMT

Jorge Gil / EP

El PP amplia la denúncia a l'Agència de Protecció de Dades per l'estafa en l'EMT
18/11/2019 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha anunciat que el seu grup ampliarà la denúncia a l’Agència Estatal de Protecció de Dades per l’estafa de quatre milions d’euros patida en l’Empresa Municipal de Transports (EMT), al mateix temps que ha acusat l’alcalde, Joan Ribó, de retenir un informe jurídic sobre el contracte de l’advocat assessor de la companyia de 2015, que ha facturat des de llavors “més de 220.000 euros”, i que el seu partit ha demanat “des de fa un mes i en reiterades ocasions”.

Segons Catalá, els regidors ‘populars’ Carlos Mundina i Marta Torrado han presentat la denúncia contra l’empresa per l’incompliment dels articles 33 i 34 Reglament (UE) 2016/679, General de Protecció de Dades “pels quals haurien d’haver comunicat a l’agència nacional l’ocorregut”.

D’acord amb els ‘populars’, el regidor responsable de l’EMT, Giuseppe Grezzi, els que no procedia aqueixa comunicació “al no existir cap bretxa de seguretat de dades”. No obstant això, per al PP si que hi ha hagut “fallades en la ciberseguretat de l’empresa amb falsificació de correus electrònics”.

El PP ha remés també a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades les contestacions a les preguntes realitzades al regidor Grezzi, i subratllen a l’organisme que aqueixes contestacions “confirmen les nostres sospites: EMT València no ha informat l’AEPD ni al Centre Criptológico Nacional de la bretxa de seguretat ocorreguda durant el mes de setembre de 2019, a més d’evitar respondre a gran part de les preguntes formulades, la qual cosa ens indica la possible inexistència dels documents pels quals es pregunta”.

Els populars també van remetre el cas al Centro Criptológico Nacional perquè avalue l’ocorregut i que determine “si hauria de reforçar-se la ciberseguretat i els protocols d’actuació” en l’EMT.

INFORME JURÍDIC

D’altra banda, segons Catalá, l’alcaldia està “retenint” des del dijous l’informe jurídic sobre el contracte de l’advocat assessor de l’EMT i ha carregat contra l’alcalde, a qui acusa de no tindre “cap credibilitat” per les seues declaracions sobre les vinculacions del despatx del seu cunyat amb el bufet del lletrat assessor del consell d’administració. “Li recomanem que llija una miqueta”, ha reclamat perquè crea que “llig el que li interessa i el que no li interessa no”.

La síndica del PP espera que l’alcalde conteste en un ple extraordinari i ha assegurat que, per “aquestes mentides”, “des del PP se sol·licitarà a través d’un ple extraordinari demanar la seua reprovació i la seua compareixença perquè done explicacions de les seues vinculacions amb l’advocat de l’EMT. I sobretot que demane disculpes a la corporació i que ens diga quins les seues vinculacions amb els dos despatxos d’advocats professionals que facturen a l’EMT”.

Per a la portaveu del PP, és “molt greu que “al mateix temps, denunciem hui que segueix sense donar-nos el contracte de l’advocat i secretari assessor del Consell de l’EMT que portem més d’un mes demanant-lo, i aquesta mateixa demà l’hem tornat a demanar”. “També volem saber per què té retingut un informe jurídic sobre la compatibilitat del contracte de l’advocat-assessor de l’any 2019, que sabem que està retingut en l’alcaldia des del dijous passat i per què no s’han dirigit a l’Agència Europea de Protecció de Dades com sí hem fet, quan li corresponia a Grezzi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + dinou =

CCCC
activem alfafar