25n
25N
25N

El PP alerta que València té indicadors de delinqüència més alts que altres grans ciutats d'Espanya

Afirmen que a Madrid descendeixen tots els tipus delictius excepte homicidis dolosos en temptativa, mentre que a València pugen els homicidis dolosos, el segrest, el tràfic de drogues i agressions sexuals

El PP alerta que València té indicadors de delinqüència més alts que altres grans ciutats d'Espanya
05/04/2021 -

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha alertat que la ciutat de València presenta indicadors de delinqüència preocupants. “El balanç de criminalitat de l’any passat està clarament marcat per la pandèmia. No obstant això, si el descens en infraccions penals és pràcticament generalitzat al país, a València trobem alguns tipus que ens preocupen”, ha assenyalat.

Així, mentre a escala nacional, de mitjana, hi ha hagut un descens d’infraccions penals de -19,4% respecte al mateix període de l’any 2019, a la ciutat de València eixe descens està per davall de la mitjana nacional (-18,1%) mentre que en altres grans ciutats s’ha registrat una caiguda major de tipus delictius. Així, a Madrid la baixada de la delinqüència ha sigut del -23,5%, a Barcelona la caiguda és del -40,5%, a Sevilla del -24%, o Bilbao, -25,2%.

Quant als tipus penals, a la ciutat de València hi ha un increment dels homicidis dolosos i assassinat en grau de temptativa (+13,8%), del segrest (+100%), agressió sexual amb penetració (+23,5%), i del tràfic de drogues (+2,9%).

No obstant això, en altres grans ciutats no es registren repunts tan importants. Així mentre que a València hi ha augments en 4 tipus penals, a Madrid només es registra un. És el cas d’homicidi i assassinat en grau de temptativa amb un creixement inferior al que s’observa a València (Madrid, +11,4 i València +13,8).

En el cas de Barcelona, enfront dels 4 tipus penals que pugen a València s’observen dues pujades: Segrest i tràfic de drogues. El mateix cas ocorre a Sevilla.

“Enfront d’aquestes dades, des del PP tornem a reclamar a Ribó i al PSOE que posen en marxa un pla de xoc contra l’escalada d’inseguretat en molts barris, ja que hi ha veïns de Benimàmet, Marxaletes, Montolivet, Eixample, Soternes, entre altres, que han alçat la veu d’alarma i demanen major presència policial”, ha afegit Santiago Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =