25n
Orgull
Orgull

El PP assegura que l'ADN del Consell "està format per més deute, retallades i impagaments"

El PP assegura que l'ADN del Consell "està format per més deute, retallades i impagaments"
29/08/2018 -

El portaveu d’Economia del grup ‘popular’ en Les Corts Valencianes, Rubén Ibáñez, ha afirmat aquest dimecres que l’ADN del Consell del ‘president’, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, “està compost per més deute, retallades i impagaments”.

Ibáñez s’ha pronunciat en aquests termes en una anàlisi de les dades de la Intervenció de la Generalitat de 2017, sobre la qual ha dit que quan governava el PPCV “es donava informació del compte general, però amb el Botànic ja es va obviar en 2016 i és invisible en 2017”, segons ha informat el grup ‘popular’ en un comunicat.

“En els dos últims anys, 2016 i 2017, període complet del Consell de Puig i Oltra, i segons els comptes auditats per la Intervenció General el deute ha augmentat 5.830 milions d’euros. Açò suposa que augmenta 243 milions d’euros al mes. Aquest mes en el qual el Consell ha estat de vacances i quan ha estat ha sigut per a la cridòria i la brega a l’estil ‘Salva’m’, els valencians ens hem endeutat 243 milions d’euros”, ha explicat Ibáñez.

Segons Ibáñez, “aquest deute tindria sentit si servira per a alguna cosa, per a millorar els serveis públics, però no és així” i ha assegurat que hi ha retallades, “dels quals mai sentiran parlar al Consell, però que sumen més de 2.000 milions d’euros, amb especial incidència en habitatge, educació i sanitat, juntament amb les polítiques socials”.

El portaveu d’Economia del PP ha assenyalat que les retallades xifrades per la Intervenció General “han afectat un sector que semblava que era intocable per al Botànic”, ja que, segons ha enumerat, “s’han notat en professors, amb 1.046 professionals de l’educació menys en 2017 respecte a 2016; en sanitat, ja que en 2017 va haver-hi 5.220 professionals sanitaris menys que en 2016, la qual cosa suposa un 7,7% menys de la plantilla” i en habitatge la retallada “va ser de 233 milions d’euros segons la Intervenció”.

Sobre impagaments, ha dit que en els últims dos anys han quedat pendents de pagament 3.000 milions d’euros, als quals s’han de sumar altres 2.000 milions més en factures en els calaixos. “Entre el pendent de pagament i factures en el calaix hi ha 5.000 milions d’euros sense pagar en dos anys. Oltra segueix acumulant folis en el calaix i el Consell segueix fent paranys, perquè usa artefactes pressupostaris com comprometre despesa al futur”, ha denunciat.

100.000 MILIONS ENTRE DEUTE I DESPESA COMPROMESA

Així, el portaveu d’Economia del PP ha indicat que l’últim any el Consell ha compromés al futur 1.468 milions d’euros més que en 2016. “Si el deute de la Generalitat ronda els 50.000 milions d’euros, els compromisos a futur superen els 51.000 milions. Més de 100.000 milions entre deute i despesa compromesa, i enfront d’açò, a Puig li sembla extraordinari que el Govern d’Espanya ens deixe endeutar-nos més. És increïble perquè no està pagant el deute i pretén que ens endeutem més”, ha lamentat.

Per a Ibáñez, “el canvi d’actitud del Govern d’Espanya del que parlen els socialistes valencians ha suposat passar de la reivindicació a la submissió més absoluta”. “Hui hem conegut que Carmen Montón en l’últim any que va ser consellera de Sanitat es va deixar 24 milions d’euros sense factures ni contractes en el consorci hospitalari provincial de Castelló. L’any anterior la xifra va ser similar. Per menys de la meitat Montón va posar una denúncia en Fiscalia. Em pregunte si ara Puig va a denunciar a Montón pel que diu l’auditoria pública del consorci hospitalari”, ha indicat.

Finalment, Ibáñez s’ha referit a pèrdues del sector públic, com el cas de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, que en l’últim any “va tenir pèrdues de més de tres milions euros, i la societat anònima que va funcionar a meitat de 2017 va tenir pèrdues de més de 500.000 euros”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − huit =