25n
25N
25N

El PP acusa a Mollà de "eludir la seua responsabilitat" en la lluita contra la plaga de mosquits

El PP acusa a Mollà de "eludir la seua responsabilitat" en la lluita contra la plaga de mosquits
29/09/2019 -

El portaveu adjunt del PP en Les Corts, Miguel Barrachina, ha acusat la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, d'”eludir la seua responsabilitat” en la lluita contra la plaga de mosquits i “culpar als ajuntaments i a la Conselleria de Sanitat de la situació”.

Barrachina ha explicat en un comunicat que la Conselleria que encapçala Mollà ha emés una resposta parlamentària al PP en la qual assenyala que la lluita contra la plaga de mosquits és competència municipal i que la intervenció de la Conselleria se centra a facilitar als ajuntaments les autoritzacions per a dur a terme les actuacions de control i si la plaga suposa risc per a la població la intervenció seria de Sanitat.

No obstant això, el portaveu ‘popular’ ha defensat que “la realitat és que (des de la Conselleria) ni tan sols donen les autoritzacions als ajuntaments per a actuar en el seu terme municipal”.

Així, ha assenyalat que Agricultura “amaga en la seua resposta parlamentària les dades sobre la plaga de mosquits, eludeix les seues responsabilitats i culpa als ajuntaments i a la Conselleria de Sanitat de la situació”.

“Mentre continuen retardant les autoritzacions per a les fumigacions aèries en zones mediambientals i donen la callada per resposta, la consellera Mollà es dedica a culpar als ajuntaments, eludint qualsevol tipus de responsabilitat quan són els agricultors els qui pateixen tots els dies la situació”, ha denunciat Barrachina.

“PITJOR PLAGA DE MOSQUITS REGISTRADA”

En aquest sentit, ha advertit que “els agricultors pateixen la pitjor plaga de mosquits registrada fins ara i la Conselleria, des dels seus despatxos, és incapaç d’adoptar cap mesura ni iniciativa per a pal·liar-la”.

Per al ‘popular’, “Mollà només sap mirar cap a un altre costat abandonant als agricultors a la seua sort”. Barrachina ha assegurat que Agricultura i Sanitat “han de posar-se d’acord a combatre una plaga que està convertint determinades zones en insofribles”. “L’evident és que la falta d’actuacions del Botànic ha disparat la plaga de mosquits en molts punts”, ha lamentat.

COMPAREIXENÇA EN LES CORTS

En aquest sentit, ha explicat que el PP va demanar al juliol la compareixença urgent en Les Corts de les responsables de Sanitat i Agricultura perquè explicaren les actuacions contra la plaga de mosquits, “i dos mesos després ni tan sols han aparegut per les Corts ni han donat cap mena d’explicació com si no fora amb ells”.

El diputat ‘popular’ va presentar una bateria de preguntes sobre les mesures específiques adoptades pel Consell per a combatre les plagues i les autoritzacions de Sanitat i Agricultura a municipis per a dur a terme fumigacions aèries, i els criteris per a denegar-les, entre altres. “La resposta és passar-se la pilota i tirar-se la culpa els uns als altres, però actuacions, ni una”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 16 =