25n
25N
25N

Els positius per coronavirus s'han multiplicat per 16 en un mes

Sanitat ha informat que se suspendran les visites en aquelles residències que se situen en departaments o municipis més afectats pel virus

Els positius per coronavirus s'han multiplicat per 16 en un mes
06/08/2020 -

“Es multipliquen els casos positius per coronavirus originats en l’àmbit social”. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha detallat que el 48% dels nous casos de Covid-19 es produeixen en reunions entre familiars i amics, mentre que un 15,5% es produeixen en sectors d’oci i un altre 15,5% en l’àmbit laboral.

La població més afectada pel coronavirus se situa en la franja d’edat compresa entre els 15 i 34 anys, que representen el 54,4% dels nous casos. D’ells, la població entre els 20 i els 29 anys, des del passat 21 de juny, s’han convertit en els principals transmissors del virus. “Vull demanar cautela a la població jove perquè, encara que no solen tindre símptomes greus, sí que poden contagiar a les persones majors del seu entorn que continuen sent un dels col·lectius amb més risc”. Així i tot, Barceló ha recalcat que el 6,1% dels joves entre 20 i 29 anys ha sigut hospitalitzat per coronavirus i el 0,37% ha sigut ingressat en l’UCI.

Una altra dada significativa ha sigut el percentatge de població asimptomàtica. El 37,7% dels nous casos no van presentar símptomes. “Ací juga un paper fonamental els rastrejadors per a controlar la traçabilitat del virus, i les dades demostren que està funcionant”.

Quant a la taxa d’incidència acumulada per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, la Comunitat Valenciana ha registrat una incidència del 39,11%, mentre que la mitjana a Espanya està situada en el 75,29%. Així i tot, ha dit Barceló, “hem de continuar complint amb les normes d’higiene i seguretat” per a frenar els nous contagis perquè, en un mes, “s’han multiplicat per 16 els positius per coronavirus”.

Des d’ahir, s’han registrat 177 nous casos. Per províncies, 8 pertanyen a Castelló, 44 a Alacant i 125 a València, elevant el total de positius des que va començar la pandèmia a 14.452. Afortunadament, no s’ha produït cap defunció.

La Comunitat Valenciana, a més, ha registrat 110 altes – 27 a Castelló, 26 a Alacant, 42 a València i 15 sense assignar – que eleven a 18.997 el nombre total de persones que s’han recuperat. Respecte a les persones que es troben en ingrés hospitalari són 130. Per províncies, 10 a Castelló (0 en UCI), 46 a Alacant (7 en UCI) i 74 a València (5 en UCI).

Així mateix, s’han produït 18 nous brots.

Situació en les residències

La Comunitat Valenciana compta amb 18 residències que presenten algun cas de coronavirus: 16 residències de majors – 8 a Alacant i 8 a València –, 2 centres de menors a València i 2 centres de diversitat funcional a Alacant.

De moment, es troben sota vigilància mèdica activa una residència pertanyent al departament d’Orihuela i una altra al de l’Arnau.

Barceló ha anunciat que es duran a terme noves mesures preventives en residències. D’aquesta manera, es prohibiran les visites i les eixides dels centres en aquelles residències que es troben en departaments o municipis molt afectats per la pandèmia.

Finalment, la consellera de Sanitat ha fet una crida als ajuntaments per a, entre tots, intensificar la vigilància quan es produïsquen reunions socials o esdeveniments populars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =