25n
25N
25N

El portal Covid-19 de l'Ajuntament supera les 14.000 visites

El portal Covid-19 de l'Ajuntament supera les 14.000 visites
31/03/2020 -

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha presentat hui les primeres dades de visitants registrades al nou portal Covid-19 València (http://coronavirus.valencia.es/), que ha sumat algunes noves funcionalitats i que l’Ajuntament de València ofereix com a ferramenta de servici públic amb informació centralitzada sobre recursos municipals destinats a seguir i combatre els efectes de la pandèmia al municipi.

El portal, que està desenvolupat pel personal tècnic municipal de l’Oficina Ciutat Intel·ligent amb la tecnologia i la col·laboració de l’empresa tecnològica ESRi, ha abastat ja les 14.000 visites només tres dies després de la seua posada en marxa, anunciada divendres passat per l’alcalde de València, Joan Ribó.

Fuset ha agraït la implicació del personal tècnic municipal en la configuració del nou portal i ha celebrat la bona acollida de la ciutadania al mateix temps que ha recordat “l’aposta de l’Ajuntament de València per fer servir les tecnologies i els recursos smartcity per garantir informació actualitzada de forma comprensible i amb veracitat enfront de la desinformació i les fake news també presents a les xarxes”.

El portal web, habilitat tant en valencià com en castellà, ja ha estrenat també espai a l’actualització per a dispositius Android de l’APP municipal, AppValència, que ja es troba disponible gratuïtament en el repositori d’aplicacions de Google, mentre que hi ha previst que Apple oferisca l’actualització per a iPhone i iPad en les pròximes hores.

A més a més, després de la seua posada en marxa, el portal ha estrenat noves funcionalitats que permeten fer seguiment de l’evolució del nou coronavirus. “Hem incorporat ja dos panells amb la tecnologia smartcity d’ESRi que, a partir de les dades oferides diàriament tant pel Ministeri com per la Conselleria de Sanitat, permet obtenir xifres i gràfiques actualitzades per mesurar l’evolució de la Covid-19 tant en l’àmbit valencià com en la resta de comunitats autònomes i en el conjunt de l’Estat”, ha apuntat Fuset.

Amb aquesta informació les persones visitants també trobaran consells sanitaris i d’higiene provinents tant del govern central com de la Generalitat Valenciana, inclosa l’actualització del formulari d’Autotest de Covid-19 desenvolupat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, un mapa interactiu de recursos i servicis públics com ara centres de salut i mercats municipals, així com informació oficial contra les fake news i diferents vies d’atenció ciutadana i recursos oferits per les diferents delegacions municipals.

En aquest sentit, el regidor d’Agenda Digital ha explicat que el portal també incorpora informació d’utilitat sobre servicis com l’atenció a les persones majors i els protocols especials contra la violència de gènere o les línies de subvenció per a xicotetes i mitjanes empreses i autònoms de València Activa. “En la seua constant actualització, ampliació i millora tractarem de centralitzar informació sobre nous recursos, ajudes i subvencions que contribueixen també a combatre els efectes econòmics i socials de la pandèmia”, ha afegit Fuset.

Segons les estadístiques oferides d’aquestes primeres 14.000 visites, un 82 % es registraren des de dispositius mòbils, que ja lideren de manera clara el consum d’internet, enfront del 14,3 % que provenen dels ordinadors d’escriptori. Per gènere, el 75 % de les persones usuàries eren dones i un 25 % hòmens; mentre que pel que fa a les franges d’edat, destaquen la compresa entre els 35-45 anys, amb un 28 % de les visites, seguida del 22 % corresponent a la franja dels 45-55 anys i el 16,5 % corresponent a les persones usuàries d’entre 25 i 35 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =