25n
25N
25N

Els populars avisen: "El fiasco de l'hospital de campanya de Puig no té llicència municipal ni tan sols s'ha demanat"

L’equip de Catalá denuncia que “l’Ajuntament obliga les Falles a demanar llicència per a instal·lar una carpa, però no la hi demana per a l’hospital especial de la COVID-19”

Els populars avisen: "El fiasco de l'hospital de campanya de Puig no té llicència municipal ni tan sols s'ha demanat"
29/01/2021 -

El fiasco de l’hospital de campanya de la Fe per a tractar la COVID-19 no disposa de llicència municipal ni tan sols de la Generalitat Valenciana l’ha demanat a l’Ajuntament de València. Tampoc el Govern de Ribó i PSOE la hi ha exigit al Govern de Puig i Oltra. En resposta al Grup Municipal Popular diu la regidora d’Urbanisme que “no consta sol·licitud de llicència” de l’hospital de campanya de la Fe.

Les preguntes que va formular el Grup Popular sobre l’hospital de campanya van ser les següents:

  • Ha sol·licitat la Generalitat Valenciana o el promotor de la instal·lació algun tipus de sol·licitud o control previ o comunicació a l’Ajuntament perquè es verifique el compliment de la legislació sectorial aplicable? En cas afirmatiu en quina data? S’ha sol·licitat autorització o llicència d’ús provisional per a la instal·lació en la classe de sòl triada? En cas afirmatiu en quina data? Hi ha hagut resolució expressa de l’Ajuntament? Existeix informe del Departament de Bombers, Prevenció, Intervenció en Emergències i Protecció Civil?

La resposta donada pel govern de Ribó i el PSPV va ser que “no consta sol·licitud de llicència”. Per tant, la Generalitat no ha demanat cap mena de llicència a l’Ajuntament, (ni d’obres ni d’activitats), amb el que NO s’ha produït cap inspecció de tècnics municipals ni dels Bombers de l’hospital de campanya per a validar la seua seguretat.

Per a la portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ja és greu que seguisca sense funcionar l’hospital de campanya en cap de les ones, però ho és tan greu també “que s’haja atés persones malaltes sense disposar de la preceptiva llicència de l’Ajuntament de València. A més, ens sembla un desistiment del govern de Ribó i PSOE que no s’haja interessat en cap moment per l’estat d’aquesta instal·lació, on s’havia d’atendre sanitàriament veïns de València.”

Els populars han revelat que el Consell de Puig ha utilitzat una argúcia legal per a evitar demanar llicència a l’Ajuntament, “per la qual cosa l’hospital de campanya de la Fe no ha estat inspeccionat pels Bombers de València”.

“No entenem com l’Ajuntament exigisca llicència per a instal·lar una simple carpa a una comissió fallera, però no es demane la demani a un hospital de campanya on s’atén persones malaltes. No és raonable el desistiment de funcions del govern municipal que li és igual la situació d’aquesta instal·lació sanitària”, ha explicat Catalá.

“Pensem que la situació d’aquest hospital de campanya és un veritable fiasco, és el gran fracàs de Ximo Puig, i és intolerable que s’hagen gastat una dinerada milionària, però també és intolerable que el senyor Ribó faça com que la cosa no va amb ell, sent que són els seus veïns els que estan sofrint unes condicions sanitàries pèssimes perquè el PSOE i Compromís no hagen sabut donar una solució a aquest problema”, ha declarat Catalá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =