caixa popular

L'Ajuntament dóna suport a l'exigència de dotar amb 120 milions d'euros les polítiques contra la violència masclista

L'Ajuntament dóna suport a l'exigència de dotar amb 120 milions d'euros les polítiques contra la violència masclista
19/06/2017 -

El Govern Local abona l’exigència que els Pressupostos Generals de l’Estat incloguen una partida de 120 milions d’euros destinats específicament a polítiques d’igualtat i de lluita contra la violència masclista. L’alcalde, Joan Ribó, ha donat suport hui amb la seua presència l’acte reivindicatiu organitzat pel Moviment Feminista de València, davant de la porta principal de l’Ajuntament, en què s’ha llegit un manifest d’exigència de dotació pressupostària suficient per a la prevenció i l’atenció integral a les dones que pateixen violència de gènere.

Tal com l’alcalde ha expressat davant dels mitjans de comunicació en finalitzar l’acte, “volem manifestar, per damunt de tot, la solidaritat de l’Ajuntament amb aquesta mobilització, una mobilització que és raonable i justa. És absolutament necessari que els PGE incloguen una partida significativa amb què es puga fer front a la violència contra les dones amb unes mínimes condicions i garanties. 120 milions és poc, però almenys és una quantitat significativa amb què es pot lluitar contra aquest flagell que, enguany especialment, estem patint d’una manera escandalosa i intolerable”.

Acompanyat per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i per altres membres de la corporació i representants d’institucions i entitats socials i culturals, l’alcalde ha expressat el suport del consistori a aquesta campanya reivindicativa, convocada sota el lema #19J Alerta Feminista Contra les Violències Masclistes.

Es tracta d’una iniciativa sorgida del Moviment Feminista de València, estesa a la resta de municipis de l’Estat, de manera coordinada però descentralitzada. Tant la concentració d’aquest matí com altres actes de conscienciació que es realitzaran al llarg de la vesprada es duen a terme en més de 100 ajuntaments de tot l’Estat (més de 60 a la Comunitat Valenciana), com Alacant, València, Castelló, Madrid, Barcelona, Còrdova, Oviedo o Ceuta. La iniciativa compta amb l’adhesió de més de 400 col·lectius feministes de dones, partits polítics, sindicats, organitzacions, entitats socials i cíviques.

En el cas de València, les representants del Moviment Feminista, Ángela Escribano i Cloti Iborra, han donat lectura al manifest reivindicatiu amb l’objectiu comú d’aconseguir que la quantia destinada a la prevenció i atenció integral a les dones que pateixen violència de gènere ascendisca, com a mínim, a 120 milions d’euros.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris