Vox dona per trencats els acords autonòmics amb el PP pel repartiment de menors migrants

Guardar

El líder de Vox, Santiago Abasca
El líder de Vox, Santiago Abasca

Vox ha acusat el PP de trencar els pactes de govern que compartixen en cinc comunitats autònomes pel repartiment de migrants no acompanyats acordat en la conferència sectorial de Tenerife i ha anunciat que celebrarà este dijous, a les 18.30 hores, una convocatòria urgent i extraordinària del Comité Executiu Nacional per a acordar "els pròxims passos".

En un comunicat, Vox ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, d'"haver obligat els presidents regionals a votar sí al repartiment de 400 menes". "Després d'entregar el CGPJ, RTVE, la Junta Electoral Central o aliar-se a Europa contra els interessos dels espanyols, el PP arriba a un nou acord amb el PSOE i confirma on i amb qui vol estar", ha criticat Vox.

Per al partit d'Abascal, és Feijóo el que ha trencat els governs de coalició que compartixen mentre que Vox "complix amb la seua paraula i el seu compromís amb els espanyols". A més, ha acusat el líder 'popular' telefonar "un a un" als consellers del PP per a "votar a favor de les pretensions de Sánchez" malgrat que, segons Vox, els barons 'populars' s'havien compromés a rebutjar el repartiment.

"Els presidents autonòmics del PP han complit les ordres de Feijóo de manera unilateral, sense tindre en compte al seu soci de govern, i fins i tot faltant a la seua pròpia voluntat manifesta i compromesa en les converses internes mantingudes durant les últimes setmanes", ha expressat Vox, que lamenta que Feijóo trenque "de manera arbitrària i interessada una relació de lleialtat i col·laboració que ha portat a importants assoliments per als ciutadans de les regions".

ABASCAL

El president de Vox, Santiago Abascal, ha replicat al PP que "per a estafar als espanyols, per a saquejar-los i posar-los en perill, que no compten" amb la seua formació.

"Va arribar Feijóo a la presidència del PP donant la mà a Sánchez, i no ha deixat de fer-ho des de llavors. Han pactat tribunals, han arribat a acords a Brussel·les i en CCAA, i hui ha dinamitat els pactes de govern, acollint voluntàriament a 400 menes", ha assenyalat en un missatge publicat en les xarxes socials.

Segons la proposta de l'Executiu, les autonomies en les quals PP i Vox governen en coalició acollirien un total de 110 menors migrants: Aragó, 20; Castella i Lleó, 21 menors; Comunitat Valenciana, 23; Extremadura, 30; i Múrcia 30. Balears, on els 'populars' governen en minoria gràcies al suport extern de Vox, n'acolliria deu.

Els dirigents de Vox, amb Santiago Abascal al capdavant, porten dies avisant al PP que donaran per trencats els governs autonòmics si accepten la distribució de menors migrants no acompanyats, al·legant que els pactes de govern subscrits advoquen per polítiques antiimmigració. Abascal va avisar el dilluns que tallarien amb el PP en les autonomies si els presidents 'populars' no usen tots els mitjans "polítics i legals" per a oposar-se al repartiment.

Destacats