Vox assegura que no garantirà "cap estabilitat" a Mazón, però si "fa les coses bé" li recolzarà

Guardar

El portaveu de Vox en Les Corts, José María Llanos, durant una sessió plenària en Les Corts. Foto Jorge Gil
El portaveu de Vox en Les Corts, José María Llanos, durant una sessió plenària en Les Corts. Foto Jorge Gil

El síndic de Vox en Les Corts, José M. Llanos, ha constatat que el seu grup ara està "en l'oposició" en el parlament valencià després de la seua eixida del govern autonòmic amb el PP i, per tant, no pot "garantir cap estabilitat". "Si el govern de Carlos Mazón fa les coses bé, tindrà el nostre suport. Si no les fa bé, segons el programa de Vox, perquè evidentment no el tindrà".

Així ho ha traslladat als periodistes en el ficus de Les Corts després que Mazón haja anunciat el nou govern en solitari i en minoria del PP, una ruptura de la qual ha culpat a la direcció dels 'populars' d'Alberto Núñez Feijóo i que ha justificat en què "Vox no canvia principis per butaques".

Respecte a quin paper adoptarà Vox en l'oposició en Les Corts, Llanos ha garantit que continuaran secundant el que siga "bo per a la ciutadania, ja siga del PP com de qualsevol altre grup, igual que en la legislatura anterior".

"Lògicament, les estadístiques que ací estan: és més senzill posar-se d'acord amb el PP en les qüestions en les quals puguem negociar que amb el Botànic (PSPV-Compromís), amb el qual per descomptat mantenim una línia roja política de negociació", ha remarcat, i no ha volgut avançar si donaran suport als pressupostos de Mazón per a 2025 encara que "hi ha voluntat de negociar tot".

"FEIJÓO S'HA CARREGAT EL GOVERN DE MAZÓN"

Preguntat per les crítiques de Mazón a la decisió adoptada "fora de la Comunitat Valenciana", el síndic de Vox ha insistit que "Feijóo s'ha carregat el govern de Mazón" i el 'president' "està en el seu dret" de posicionar-se. A més, ha lamentat que l'eixida dels tres exconsellers de Vox és "un poc injusta".

Quant a si la presidenta de Les Corts, Llanos Massó (Vox), hauria de deixar el seu lloc en estar el grup en l'oposició, ha instat a "preguntar a ella" i ha recordat les paraules del líder del seu partit, Santiago Abascal, que "una cosa són els governs i una altra cosa són les institucions".

També s'ha remés al "reglament de Les Corts" i al fet que els llocs en les institucions són resultat de les votacions dels grups parlamentaris. "Si vostés el que volen és que per a fer política ens n'anem a casa, perquè ens ho diuen clar i ens n'anem tots", ha dit a la premsa en este punt.

En esta línia, en ser repreguntat per si veu lògic que Massó continue com a presidenta, ha assenyalat que "ha sigut triada per la majoria i, per descomptat, té tot el dret a seguir ací".

"ELS AJUNTAMENTS NO ESTAN EN QÜESTIÓ"

Sobre si Vox mantindrà els governs municipals compartits amb el PP com el de València, Llanos s'ha mostrat partidari de mantindre totes les coalicions que "estan funcionant" i ha assegurat que "els ajuntaments no estan en qüestió, segons paraules d'Abascal".

En clau estatal, davant la decisió d'un conseller d'Extremadura d'anar-se'n amb la presidenta María Guardiola, ha assegurat que ell no l'hauria adoptada "per lleialtat als principis pels quals viu Vox".

I preguntat per si podria haver-hi eixides com eixa en Les Corts, ha contestat: "Fugides n'hi ha hagut sempre, aspiracions no cobertes n'hi ha hagut sempre, en Vox i en tots els partits. Però nosaltres hem dit des que es va fundar Vox que tots som instruments al servici d'un projecte que vol donar un servici públic a la ciutadania".

"PACTE DE CAVALLERS" EN ANTIFRAU"

D'altra banda, qüestionat per si Vox farà costat al candidat proposat pel PP per a dirigir l'Agència Valenciana Antifrau, Eduardo Beut, el síndic de Vox ha explicat que "en principi" cree que "això ja forma part d'un pacte de cavallers", amb el que pot avançar que "el més segur és que sí". Este divendres al matí compareixen en comissió parlamentària tant Beut com l'altre candidat, Gustavo Segura.

Destacats