Política

El Valencia CF i el Levante UD comptaran amb sensors intel·ligents en les seues instal·lacions gràcies a la Diputació

1 minut

Botiga del Levante UD

La Diputació de València, a través de l'àrea d'Innovació liderada pel diputat Juan Ramón Adsuara, ha firmat un conveni de col·laboració amb el Llevant Unió Esportiva (Llevant UE) i el Valencia Club de Fútbol (Valencia CF) perquè tots dos clubs s'adherisquen a la plataforma de ciutats intel·ligents Connecta València, desenvolupada per la mateixa corporació.

Gràcies a estos convenis, la Diputació està desplegant en les instal·lacions del Llevant UE i del Valencia CF una sèrie de sensors que oferiran informació mediambiental i de mobilitat, la qual cosa oferirà informació molt rellevant que permetrà millorar la presa de decisions, al mateix temps que facilitarà a tots dos clubs analitzar l'impacte mediambiental i de mobilitat en els seus estadis i botigues en els quals s'instal·laran els dispositius.

El diputat d'Innovació, Juan Ramón Adsuara, destaca la utilitat de les dades que s'arreplegaran a través dels sensors, però sobretot incidix en l'important que és fer una bona anàlisi d'estes dades. Per a això, el conveni inclou la posada a la disposició de tots dos clubs de la plataforma Smart.

"Fer una bona anàlisi és el que aporta valor a la ingent informació que són capaces de generar els sensors. Per a això tenim la plataforma Smart, que és capaç d'obtindre informació, identificar patrons i tendències en les dades amb anàlisis predictives i aplicació d'algorismes d'intel·ligència artificial, arribant a predir possibles esdeveniments o problemes abans que ocórreguen, la qual cosa optimitza la presa de decisions. Tot això comptant amb ferramentes de seguretat i assumint a més el cost d'emmagatzematge de la informació", ha declarat Adsuara. A més, la Diputació proporcionarà la documentació i formació necessària per a l'ús de la plataforma.

En concret, els sensors mediambientals permetran el mesurament de contaminació acústica, gasos nocius i partícules de pols; mentre que els de mobilitat possibilitaran analitzar patrons de moviment entre estadis, punts d'interés esportiu, botigues i servicis de tots dos clubs, així com amb la resta de la ciutat i de la província, ja que estes instal·lacions es realitzen a través d'un projecte finançat amb fons europeus l'abast dels quals és d'àmbit provincial.

Llocs d'instal·lació dels sensors

En el cas del Valencia CF, ja s'han completat les instal·lacions de tots els sensors. A la part alta de l'estadi de Mestalla s'ha col·locat un dispositiu per a crear una xarxa sense fil. A més, s'han instal·lat dispositius en l'estadi i a la seua botiga per a captar dades de mobilitat, així com una estació mediambiental en el mateix recinte. També s'ha instal·lat un sensor de captació de mobilitat a la botiga del club situada al Carrer Colón.

Per part seua, el Llevant UE comptarà amb diversos d'estos aparells en les seues instal·lacions. A la part alta de l'estadi es col·locarà un dispositiu que permetrà crear una xarxa sense fil per a connectar altres elements intel·ligents. A més, s'instal·laran sensors en l'entrada de les oficines i a la botiga de l'estadi per a captar dades sobre la mobilitat de les persones. També es col·locaran estacions mediambientals tant a la botiga de l'estadi com a la ciutat esportiva de Bunyol, que mesuraran la qualitat de l'aire i altres factors.

Juan Ramón Adsuara ha ressaltat "la col·laboració amb el Llevant UE i el València CF, que és un exemple de com la tecnologia pot millorar la gestió de servicis i promoure la sostenibilitat. Estem orgullosos de liderar este projecte que beneficiarà tant als clubs com a la comunitat".

Sobre Connecta València

Connecta València és una plataforma de ciutats intel·ligents desenrotllada per la Diputació de València. El seu objectiu és dotar d'intel·ligència als servicis municipals mitjançant l'ús de tecnologia avançada, facilitant la presa de decisions i millorant l'eficiència i sostenibilitat dels servicis públics.