Turisme estudia implantar mesures contra els allotjaments il·legals

La Conselleria estudia actualitzar el registre d'habitatge regularitzat, mobilitzar més inspectors i explorar solucions d'intel·ligència artificial

Guardar

Bloc d'allotjaments turístics
Bloc d'allotjaments turístics

La Generalitat Valenciana està estudiant les diferents alternatives per a abordar el problema de l'allotjament il·legal d'economia submergida en el territori, que, tal com han reconegut des de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha experimentat un creixement alarmant en els últims anys. La consellera Nuria Montes ha emfatitzat que aquesta activitat il·legal té un impacte negatiu en la societat, l'economia i la qualitat de vida dels ciutadans de la Comunitat Valenciana, motiu pel qual se centraran els esforços del Consell a regular-la.

Per a combatre l'allotjament il·legal, la Generalitat implementarà diverses mesures. En primer lloc, s'actualitzarà el registre d'habitatge regularitzat, tenint en compte la referència cadastral. També es mobilitzaran inspectors de la Conselleria per a detectar habitatges il·legals que es comercialitzen en línia, principalment a través de plataformes en internet. A més, s'exploraran solucions d'intel·ligència artificial per a mantindre una supervisió constant de les activitats il·legals d'allotjament.

La consellera ha emfatitzat la voluntat d'actuar amb "consens i cooperació", però també amb "força i fermesa", per a evitar que l'allotjament il·legal es convertisca en una amenaça per al sector turístic de la Comunitat Valenciana.

Nuria Montes, consellera de Industria, Innovación, Comercio y Turismo
Nuria Montes, consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Taxa turística

Quant a la derogació taxa turística, la consellera ha explicat que es tracta d'"una de les primeres mesures que adoptarem". La taxa turística, que ha sigut objecte de controvèrsia, serà derogada abans de la seua aplicació efectiva, prevista per a l'1 de gener de 2024, complint, així, amb un compromís electoral del nou govern.

Per a Montes, la taxa turística impulsada pel Botànic representa "la màxima expressió de la falta de consens" i considera que pretenia implementar-se "en un moment en el qual la competència en el sector turístic és intensa".

Aquestes mesures reflecteixen el compromís de la Generalitat de promoure un turisme sostenible i regulat a la regió, al mateix temps que s'aborden els desafiaments derivats del creixement de l'allotjament il·legal.

Arxivat a:

Destacats