Turisme Comunitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), ha impulsat la implementació de solucions tecnològiques de les empreses adherides a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTI-CV).
En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que els resultats del testatge de noves solucions tecnològiques que han dut a terme durant els últims mesos les empreses adherides a la Xarxa DTI-CV "mostren que els destins adherits a la Xarxa avancen en l'aplicació de noves solucions tecnològiques".
Colomer ha ressaltat que la Comunitat compta amb la Xarxa de DTI autonòmica "més gran d'Espanya, que ja compta amb 103 destins adherits". "La tecnologia és un dels pilars del model DTI de la Comunitat, ja que és una de les principals eines per a la transformació de les destinacions turístiques i un element clau en el seu procés de gestió intel·ligent", ha apuntat.
Les empreses tecnològiques que han desenvolupat proves pilot en els destins avançats en el desenvolupament d'estratègies DTI de Peníscola, Alcoi, la Nucia i Santa Pola, han conclòs "amb èxit", ha indicat la Generalitat en un comunicat.
Així, l'empresa Atribus ha testat la seua tecnologia per al monitoratge de la reputació en línia d'una destinació turística a Peníscola (Castelló), amb l'objectiu d'oferir una anàlisi més detallada del cicle de turistes, perfils i hàbits de consum, informació clau per a la presa de decisions de màrqueting.
L'empresa Dielmo ha implementat un mirador turístic digital a Alcoi (Alacant) que permet difondre atractius patrimonials i facilitar l'accessibilitat mitjançant la virtualització de diferents escenaris a través de fotografies 360é en alta resolució.
MESURAMENT DE LA SATISFACCIÓ DEL TURISTA
D'altra banda, La Nucia (Alacant) va ser l'escenari per al testatge de la solució de l'empresa Fabertelecom, que va provar la seua tecnologia per al mesurament de la satisfacció del turista per wifi en les seues instal·lacions esportives, com a part del projecte DTI-esportiu; així com per a l'empresa proart, que va implementar un sistema de manteniment intel·ligent de senyalística i mobiliari urbà basat en el monitoratge d'aquest.
El municipi de Santa Pola (Alacant) va testar la tecnologia de Park4Dis, orientada a millorar l'accessibilitat i autonomia del col·lectiu amb mobilitat reduïda a través de la sensorització de places d'aparcament i el seu posterior monitoratge.
La Xarxa DTI-CV ja prepara el desenvolupament de nous projectes, amb la recent aprovació de tecnologies per a la interpretació del patrimoni i la 'ludificació' de destins, els resultats dels quals es coneixeran en els pròxims mesos.