Turisme Comunitat Valenciana registra 13.867 reserves realitzades a través del Bo Viatge per a viatjar el primer semestre de l'any

Per a Setmana Santa hi ha registrades 716 reserves de viatges de l’1 al 5 d’abril, de les quals 438 són a la província d’Alacant

Guardar

WhatsApp Image 2020-10-17 at 13.06.13
WhatsApp Image 2020-10-17 at 13.06.13

Turisme Comunitat Valenciana registra des de principi d'any un total de 13.867 reserves realitzades a través del Bo Viatge, que corresponen al segon període del programa Viatgem CV i que s'uneixen a les més de 9.000 reserves realitzades durant l'últim trimestre de 2020.

D'aquestes, un total de 716 reserves són per als dies festius en la Comunitat Valenciana de Setmana Santa i Pasqua, és a dir, per als dies compresos entre l'1 i el 5 d'abril. La gran majoria són per a la província d'Alacant, amb 438 reserves per a aquest cap de setmana llarg. Li segueix la província de Castelló amb 167, seguida de la de València amb 111 reserves.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "les reserves emeses a través del Bo Viatge per a Setmana Santa suposen una mica més del 5% del total de reserves registrades per al primer semestre de l'any". Un resultat que al seu judici "és positiu perquè complim amb l'objectiu del bo, la dinamització del sector turístic fora de la temporada turística".

"També ho avala el fet que la meitat de les reserves efectuades amb el bo són per a gaudir d'estades fora del cap de setmana", ha afegit Colomer, fent referència al fet que només el 50,6% de les reserves són per a viatges de divendres a diumenge.

D'altra banda, el titular de Turisme ha posat l'accent "en l'alta paquetització de les reserves, la qual cosa suposa que els usuaris no es limiten a gaudir de l'allotjament, sinó que inclouen tota classe de serveis que beneficien a altres sectors de manera directa i indirecta".

Colomer ha assenyalat que "el bo viatge representa una manera d'ajudar treballant, tractant que les empreses no tanquen, i que no sols siga pernoctació, sinó involucrar a altres serveis".

Així, ha fet públic que el pròxim 7 d'abril Turisme ha organitzat, juntament amb l'Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatge, un 'workshop' telemàtic entre prestataris de serveis de CreaTurisme i les agències de viatges, els qui tenen la capacitat de crear paquets turístics per a comercialitzar, tot això en el marc del programa Bo Viatge.

Perfil de l'usuari del Bo Viatge en 2021

D'altra banda, el secretari autonòmic de Turisme ha explicat que "durant aquest segon període del programa Viatgem Comunitat Valenciana hem distribuït ja més de 20.270 bons, i tenim una llista d'espera de més de 48.000 persones". En total s'han registrat per a aquest període del Bo Viatge un total de 77.370 persones usuàries.

Les destinacions més demandades del Bo Viatge per al primer semestre de 2021 són de la província d'Alacant: Benidorm, Finestrat, Altea, Calp, Benimantell, Xàbia i Alacant. Li segueixen els de la província de Castelló: Peníscola i Morella, i finalment els de la província de València, amb València al capdavant.

Segons les dades manejades per Turisme a data actual, les prop de 14.000 reserves beneficiaran a més de 41.000 persones residents en la Comunitat Valenciana. Aquesta xifra respon a la mitjana general de tres persones per reserva de viatge i cal recordar que el grup mínim de viatge que exigeix el bo és de dues persones.

No obstant això, aquestes xifres aniran augmentant a mesura que es distribuïsquen més bons i es realitzen més reserves. El programa està dotat amb 12 milions d'euros per als dos períodes de 2021: de l'1 de gener al 15 de juny i del 15 de setembre al 31 de desembre.

A més, l'estada mitjana de les citades reserves superarà les tres nits en totes les modalitats d'allotjament, sent molt superior en els càmpings, que aconseguirà les dotze nits de mitjana, o en els habitatges turístics, que superarà les sis. Per als hotels, l'estada mitjana serà de cinc nits.

La modalitat d'allotjament més demandada és l'hotel amb prop del 78% del total de les reserves, seguit de l'allotjament rural que acapara més del 10% percentual de la totalitat de les reserves.

El programa compta en l'actualitat amb 1.436 empreses adherides, en la seua majoria agències de viatge, amb 581 adherides al programa. Prop del 40% de les reserves del Bo Viatge es realitzen a través de les AAVV.

Terminis i funcionament de les llistes d'espera

Es tracta d'un bo descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, amb l'objectiu d'incentivar la demanda de serveis turístics interns en períodes d'estacionalitat davant els negatius efectes socioeconòmics ocasionats per la COVID-19.

Aquest segon període del programa Viatgem CV, es va posar en marxa el passat 1 de gener i estarà vigent fins al pròxim 15 de juny a través de la plataforma bonoviajecv.gva.es.

Cal recordar que cada Bo Viatge emés per Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros, en el cas que no es formalitze la reserva en el termini de 7 dies o no s'esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s'alliberen més codis i es van adjudicant més bons per ordre de llista d'espera. En el moment actual, la llista d'espera va pel número 20.271

Destacats