Política

Susana Camarero garantix l’acolliment a la Comunitat Valenciana de menors migrants no acompanyats arribats a altres territoris d’Espanya

1 minut

Susana Camarero

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha assegurat que la Comunitat Valenciana acollirà menors migrants no acompanyats arribats a altres comunitats i ciutats autònomes d’Espanya, i ha garantit una “solidaritat completa” amb ells i elles.

No obstant això, la vicepresidenta segona ha sol·licitat al Govern central que aporte ajudes suficients “per al manteniment d’estes xiquetes i estos xiquets i adolescents en unes condicions dignes i per a assegurar una atenció i un acompanyament en tot el procés que dure l’acolliment”.

Camarero ha explicat que no només es tracta de “traslladar la responsabilitat” que té el Govern com a administració general de l’Estat, sinó d’“acompanyar” les comunitats autònomes en la tasca d’“assumir les persones menors no acompanyades als nostres centres i donar estabilitat al seu procés d’emancipació”.

En la seua intervenció, la vicepresidenta segona ha volgut posar l’accent en la situació en la qual es troben els centres de menors a la Comunitat Valenciana, “sobrepoblats, amb falta de places i infraestructures en mal estat o amb moltes mancances”.

En este sentit, ha assegurat que per al Consell és “una prioritat” que estes xiquetes i estos xiquets i adolescents visquen “dignament” i en podrem acollir d’altres territoris “sempre que ho puguem fer en les millors condicions i com mereixen”.

Conferència sectorial

En la jornada d’este dimecres, la directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic, Elena Albalat, ha participat, telemàticament, en la Conferència Sectorial d’Infància i Adolescència convocada pel Ministeri de Drets Socials per a abordar la distribució territorial de prop de 400 menors migrants no acompanyats arribats a Espanya.

Etiquetes: