Susana Camarero destaca l'aposta del Consell per una atenció social territorialitzada i de proximitat en zones d'interior i amb el risc de despoblació

Guardar

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero
La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero

La vicepresidenta i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, ha destacat l'aposta del Consell per "garantir i implementar una atenció social territorialitzada i de proximitat per a atendre les necessitats reals de les poblacions de zones d'interior i evitar així el despoblament".

És fonamental, ha assenyalat, "comptar amb uns servicis socials de qualitat i amb recursos d'atenció diürna i residencials, tant per a persones majors, com per a persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental, que eviten que moltes d'elles hagen d'abandonar el seu lloc de residència habitual a l'interior per a traslladar-se a nuclis de població on existix una major oferta".

La vicepresidenta del Consell ha realitzat estes declaracions durant la visita que ha realitzat este divendres a Ademuz per a conéixer la situació actual dels recursos socials del municipi i les demandes i necessitats dels veïns de la comarca.

Amb este objectiu, Camarero ha mantingut una trobada amb els alcaldes d'Ademuz, Ángel Andrés; de Torrebaja, José Antonio Monterde; de Castielfabib, Eduardo Aguilar; i l'alcaldessa de Vallanca, Ruth Sánchez; a més de l'equip de servicis socials de la Mancomunitat de Municipis del Racó d'Ademuz, als qui ha agraït "la professionalitat i el compromís en la gestió dels servicis socials".

A la reunió també han assistit el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Nacho Grande; el director general de Coordinació de la Vicepresidència, Carlos Lirio; i la directora general de l'Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS), María José Rico.

Després de la trobada amb la corporació municipal, Susana Camarero ha destacat la bona harmonia i col·laboració entre totes dues institucions, "imprescindible per a la gestió d'uns servicis i recursos municipals de qualitat i especialitzats, capaços d'abordar de manera professional l'atenció a la ciutadania".

Oferta d'infraestructures socials del municipi

La reunió de treball entre la vicepresidenta del Consell i l'equip de govern de l'Ajuntament ha servit per a analitzar l'oferta d'infraestructures socials del municipi i les principals demandes de la població de la comarca del Racó d'Ademuz, amb la finalitat, ha assenyalat la vicepresidenta, "de conéixer la situació i proporcionar els recursos i actuacions més adequats per a ajudar a resoldre els problemes de les persones i col·lectius socials".

Susana Camarero ha visitat algun d'estos recursos, com la residència i centre de dia per a persones majors en situació de dependència de titularitat pública, que compta amb 42 places residencials i 10 places d'atenció diürna.

La vicepresidenta ha recorregut les instal·lacions del complex de majors per a conéixer les obres de reforma finalitzades recentment, que han comptat amb un finançament per part de la Generalitat d'1,4 milions d'euros.

Així mateix, ha visitat les nou vivendes socials adquirides per l'Ajuntament d'Ademuz. Per a la seua rehabilitació, la Generalitat ha concedit una subvenció de 200.000 euros, dins del programa Recuperem Llars.

En el seu recorregut pels recursos socials d'Ademuz, Camarero s'ha traslladat al centre de dia per a persones majors en situació de dependència i el centre ocupacional de discapacitat intel·lectual dependent de l'IVASS, actualment pendents d'obertura, i que disposen de 40 places cadascun d'ells.

Destacats