Política

Susana Camarero anuncia dotació de 200.000 euros per a promocionar el paper de la dona rural

1 minut

La vicepresidenta y consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero

La vicepresidenta del Consell, Susana Camarero, ha anunciat una dotació de 200.000 euros per a promocionar el paper de la dona rural. La consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda afig que esta mesura s'emmarca en el Pla de Promoció de les Dones Rurals de la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta ha participat este divendres, juntament amb el conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, en la jornada nacional 'Lideratge i emprenedoria de les dones rurals', organitzada per la Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i Dones del Medi rural, (AFAMMER), amb motiu del Dia Internacional de la Dona Rural que se celebra el 15 d'octubre.

En la seua intervenció, la vicepresidenta s'ha referit als reptes que s'enfronten les dones en l'actualitat com la conciliació, la bretxa salarial o la ruptura dels sostres de cristall i ha assenyalat que estos reptes augmenten per a les dones rurals "que es troben amb dificultats addicionals".

Per este motiu, ha subratllat el compromís del Consell amb les dones i en particular especial amb les dones rurals, a través de polítiques i programes enfocats en la igualtat, l'accés a l'educació i la formació professional, així com l'enfortiment de les xarxes de suport i el reconeixement de la contribució de la dona al desenvolupament rural.

Política integral

Susana Camarero ha explicat que este suport es materialitza en una política integral impulsada per tots els departaments del Consell i que té com a objectiu avançar en la igualtat d'oportunitats, a través de polítiques i programes enfocats en l'accés a l'educació i la formació professional, així com en l'enfortiment de les xarxes de suport i el reconeixement de la contribució de la dona al desenvolupament rural.

Així, ha enumerat algunes mesures com la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys promoguda per la Conselleria d'Educació, la reducció d'impostos o les ajudes a la maternitat.

També ha recordat que el seu departament promou accions com el Pla Corresponsables, que compta amb més 16,7 milions d'euros, dirigit a l'oferta de serveis de cures de menors en els municipis, amb la finalitat de facilitar la inserció de les dones en el món laboral.

Així mateix, ha destacat que Igualtat destina 1 milió d'euros per al foment del moviment associatiu de dones i per a la promoció de la igualtat a través de diferents projectes, posant el focus en els relacionats amb la dona rural.

"Fomentem la igualtat i inserció laboral de dones rurals en totes les entitats locals de la Comunitat Valenciana", ha indicat Cambrer, al mateix temps que ha incidit en el fet que "amb totes estes línies de treball que desenvolupem des de les administracions en col·laboració amb les associacions, busquem aconseguir el progrés social mitjançant la igualtat d'oportunitats, de dones en general, i en el món rural en particular".

Finalment, la vicepresidenta ha agraït a AFAMMER l'organització d'esta jornada nacional que "representa una oportunitat per a reflexionar i reconéixer el paper que exercixen les dones rurals en les nostres societats" i ha reivindicat el treball d'esta associació que forma part de més de 15 organismes internacionals i va ser fundada fa més de 42 anys i compta amb 195.630 sòcies.

"Entitats com AFAMMER donen sentit a l'associacionisme feminista que baralla des de fa moltes dècades per a avançar en la defensa dels interessos de les dones rurals", ha conclòs.

Per part seua, el conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina ha subratllat que "les dones rurals valencianes exercixen un paper clau en el desenvolupament dels nostres pobles i comarques, en la cohesió social dels nostres entorns rurals, i en la construcció d'un futur millor per al sector primari de la Comunitat Valenciana".

"Les dones rurals són autèntiques transmissores de valors, són fonamentals per al desenvolupament sostenible i la preservació de les comunitats rurals. No sols són guardianes de la terra i la biodiversitat, sinó també pilar essencial de l'economia familiar i agrícola," ha afegit el conseller.

La conselleria d'Agricultura destinarà l'any vinent 200.000 euros per a impulsar el paper de la dona rural en la Comunitat Valenciana. "Esta iniciativa cerca reforçar la presència i participació de dones en l'agricultura, la ramaderia i la pesca, oferint suport financer perquè puguen desenvolupar projectes innovadors i sostenibles," ha conclòs el conseller.